Het is echt niet gemakkelijk om de beste hondenfrisbee te kiezen, aangezien je een verscheidenheid aan opties hebt om uit te kiezen. Het goede nieuws is dat je onze koopgids kunt gebruiken om je te helpen je keuzes te beperken. We hebben deze gids zo uitgebreid mogelijk gemaakt, zodat u een veel betere kans hebt om de beste frisbee voor uw hond te vinden.

hondenfrisbee

 Harde vs. Zachte frisbee schijven

 Eén ding dat u moet bepalen is of u een harde frisbee of een zachte frisbee wilt. De keuze is eigenlijk afhankelijk van wat u denkt dat uw prioriteit moet zijn. Gaat u voor uitzonderlijke vliegeigenschappen ten koste van het misschien bezeren van uw hond of iemand anders? Of is het algemene veiligheid boven de schoonheid van de vlucht? Dit zijn in feite de verschillen tussen harde en zachte frisbee schijven.

 

 Harde honden frisbee schijven

 

 Deze zijn stijver en zorgen voor uitzonderlijke vliegafstanden. Ze kunnen veel langer door de lucht glijden dan zachtere schijven en genieten dus de voorkeur van serieuze disc flyers. Het nadeel is natuurlijk dat de stijve constructie een enorme impact heeft, vooral als je het momentum meetelt. Je brengt niet alleen je hond in gevaar voor verwondingen, maar je zou ook andere mensen kunnen raken.

 

 Zachte honden frisbee schijven

 

 Zachte frisbeeschijven glijden of vliegen niet zo efficiënt als hun stijve tegenhangers, maar het goede nieuws is dat deze vriendelijk zijn voor uw hond, vooral hun mond. En in het geval dat ze iemand anders raken, zou het echt niet zo veel pijn doen.

 Wat maakt een fantastische hondenfrisbee

 Bij het kiezen van de juiste honden frisbee, zijn er een paar dingen die je echt moet overwegen. Deze zijn als volgt.

 

 Gemakkelijk te gooien

 

 De makkelijkste frisbees om te gooien zijn zeker de stijve frisbees. Helaas kunnen deze echt pijn doen, vooral wanneer ze met grote snelheden vliegen. Daarom moet de beste hondenfrisbee een goede balans hebben tussen veiligheid en werpgemak of werpbaarheid.

 

 Heeft goede vliegeigenschappen

 

 We hebben hierboven vermeld dat stijve frisbees uitzonderlijk goed vliegen. Maar als je alleen op zoek bent naar een speeltje waarmee je met je hond kunt spelen, heb je misschien niet echt behoefte aan stijf en wedstrijdwaardig materiaal. Toch moet u op zoek gaan naar een frisbee die ook nog eens geweldig glijdt of vliegt. Het hele punt van frisbeespelen met uw hond is dat hij springt en de schijf in zijn bek vangt. Als hij dat niet kan omdat de schijf gewoon te zwaar is of niet aerodynamisch genoeg is om onmiddellijk na het gooien te vallen, dan bent u beter af met een papieren bord of misschien zelfs een plastic eetbordje.

 

 Kan gemakkelijk door honden worden gegrepen

 

 U wilt een frisbee die uw hond heel gemakkelijk kan apporteren. U wilt met name niet iets dat gemakkelijk uit zijn bek glipt. Dit is een voordeel van flexibele of zachte frisbeeschijven boven de stijve, hoewel er moderne ontwerpen zijn met speciale groeven waar uw huisdier zijn tanden in kan zetten.

 

 Duurzaam

 

 Niets in deze wereld is echt onverwoestbaar, zeker niet voor een jachthond die over het algemeen bekend staat als een krachtige, zwaargewicht kauwer. Toch moet u altijd kiezen voor hondenfrisbees die langer meegaan dan de meeste andere. U kunt uw hond ook trainen om zijn frustratie niet op de frisbee af te reageren, zodat u een veel langer meegaand speeltje voor uw hond hebt.

 

 Veilig blijven tijdens het spelen met uw hondenfrisbee

 Frisbeeën met uw huisdier is leuk. Maar als u niet oppast, kan het plezier in de activiteit gemakkelijk uitdraaien op een nachtmerrie. Hier leest u hoe u veilig kunt blijven frisbeeën met uw hond.

 

 Gooi de frisbee altijd op een veilige hoogte en in een veilige hoek. Er zijn problemen geweest met huisdiereigenaren die frisbees ongebruikelijk hoog of onder een zeer steile hoek gooiden, waardoor hun honden ook ongebruikelijk hoog sprongen en hun rug verdraaiden, met verwondingen tot gevolg. Er zijn problemen geweest met overijverige baasjes die wilden pronken met de acrobatische vaardigheden van hun honden. Jammer genoeg zijn onze honden geen ongelooflijke springers als katten. Hun gewicht verhindert hen effectief te springen en zachtjes op de grond te landen.

 Voordat u met uw hond gaat frisbeeën, moet u er zeker van zijn dat hij goed getraind is om uw commando’s op te volgen. Net als bij het apporteren van een bal, is het de bedoeling dat uw hond de frisbee naar u terugbrengt en er niet mee wegloopt. Dit is een van de belangrijkste dingen die u eerst moet doen, zelfs voordat u met uw hond gaat frisbeeën.

 

 Extra frisbee veiligheidstips voor honden

 

 Zorg ervoor dat u in een gebied speelt waar uw frisbee geen andere honden, andere mensen of zelfs eigendommen van uw buren zal raken. Zelfs als u zachte frisbees gebruikt, kan het voorwaartse momentum van deze schijven nog steeds pijn doen. Er zijn heel wat incidenten geweest waarbij huisdierouders hun frisbees steevast door het raam van een buurman gooiden of erger nog, een passerende auto raakten. Het beste is om frisbee te spelen in een gebied met veel open ruimte, vrij van obstakels, en zeker vrij van andere mensen en eigendommen.

 Laat uw hond nooit achter met de hondenfrisbee. Hoe sterk de frisbee volgens de fabrikant ook is, geen enkel materiaal is bestand tegen de hardnekkigheid van een woeste kauwer. Zoals u in onze lijst van de beste hondenfrisbees hebt kunnen zien, is er een gemeenschappelijk thema onder ontevreden ouders: problemen met de duurzaamheid. Houd in gedachten dat er echt niet zoiets bestaat als onverwoestbaar. Het enige dat echt onverwoestbaar is, is misschien metaal. Helaas wil je echt niet spelen met een vliegende metalen schijf.

 Zorg ervoor dat je voldoende drinkwater bij je hebt. Uw hond zal eindeloos rennen, springen en zelfs zwemmen. Hij moet gehydrateerd blijven, anders loopt u het risico dat uw hond gezondheidsproblemen krijgt.

 

 Spelen met uw hond frisbee: Tips en trucs

 Als u wilt dat uw hond echt plezier beleeft aan het spelen met zijn frisbee, kunt u er het beste als puppy mee beginnen. Zoals bij alle activiteiten met puppies, moet u misschien wat creatiever zijn in het spelen ermee. Hier zijn enkele tips.

 

 Overweeg de frisbee te gebruiken als het eetbordje van uw pup. Misschien wilt u uw puppy zijn eten geven met de schijf in plaats van met zijn gewone etensbakje. Zo went uw huisdier aan de frisbee en het idee dat deze voor de bek is.

 Speel in het begin altijd binnenshuis. U kunt een licht spelletje touwtrekken spelen om uw huisdier te trainen in het stevig ‘vasthouden’ van de schijf met zijn bek.

 Ren met de frisbee in uw hand. Zorg ervoor dat uw puppy meeloopt. Laat hem de frisbee in zijn bek vangen. Als u denkt dat uw pup al een voorliefde voor de frisbee heeft ontwikkeld, probeer dan een andere aanpak. Schuif de frisbee over de vloer en train uw puppy om er achteraan te rennen en hem met zijn bek te grijpen.

 Vervang het bord met de frisbee door een nieuw bord en kijk hoe uw puppy erop reageert. Als hij zich gedraagt zoals getraind, dan kunt u beginnen met de schijf te rollen en kijken of uw pup hem wil apporteren. Zo niet, dan moet u hem misschien vanaf het begin trainen.

 Zodra uw puppy in staat is om achter de rollende schijf aan te rennen, kunt u nu beginnen met de schijf eerst op relatief kortere afstanden te gooien. Vergroot geleidelijk de afstand en leer de schijf naar u terug te brengen.

 

 

 Extra Frisbee Tips voor honden

 

 Zorg ervoor dat u in een veilige omgeving speelt. Begin altijd in uw achtertuin. Als u geen tuin heeft kunt u naar het park gaan of een andere afgelegen plek waar de kans op het raken van andere voorwerpen en mensen nihil is.

 Houd de speeltijd relatief kort, vooral als uw puppy al achter de frisbee aan rent en springt. Vergeet niet dat zijn botten en spieren nog in ontwikkeling zijn. Hoewel beweging de nodige stimulans kan geven voor de groei van botten en spieren, wilt u het lichaam van uw jonge hond ook niet belasten.

 Houd zijn traktatie de hele tijd bij u. Dit is altijd handig als u uw jonge pup wilt verleiden tot het uitvoeren van een kunstje waar u graag naar kijkt.

 

 Het apporteren van frisbees is een competitieve activiteit in veel kennelclubs. Hoewel u misschien niet graag met uw hond aan een wedstrijd deelneemt, zult u toch genieten van de leuke tijd waarin u deze schijven gooit en toekijkt hoe uw hond er achteraan rent, ze in de lucht vangt, en ze dan bij u terugbrengt. Met deze beste hondenfrisbees ben je zo veel dichter bij het doorbrengen van meer quality time met je huisdier.