En daar heb je het – een aantal van de beste barrières voor huisdieren die je momenteel op de markt kunt vinden. Maar welke is geschikt voor u? En hoe kunt u het meeste uit deze nuttige veiligheidsvoorzieningen halen? We beantwoorden deze en nog veel meer vragen in onze handige koopgids hieronder.

hondenbarriere

 Waar moet u op letten bij een barrière voor honden

 Welk hondenhok u uiteindelijk kiest, hangt sterk af van de individuele behoeften van u en uw trouwe viervoeter. Hieronder vindt u een aantal belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de barrière die voor u geschikt is:

 

 Uw voertuig

 

 Het eerste waar u op moet letten bij de aanschaf van een hondenbarrière voor in de auto, is of deze goed in uw voertuig past. De meeste barrières zijn verstelbaar, althans tot op zekere hoogte, maar het is een goed idee om een meetlint naar uw auto te nemen voordat u een definitieve beslissing neemt. Fabrikanten kunnen u in geval van twijfel richtlijnen geven voor de maatvoering.

 

 De grootte van uw hond

 

 Veel vangrails zijn geschikter voor middelgrote en grote honden dan voor hun kleinere soortgenoten. Hoe kleiner de hond, hoe gemakkelijker hij zich door een slagboom kan wurmen. Als dit op uw hond lijkt, raden we u aan een gaashek te kiezen dat een zo groot mogelijk oppervlak beslaat, zoals de eerste of de laatste optie op onze lijst.

 

 Tralies of gaas?

 

 Bij het kiezen van een barrière voor huisdieren hebt u de keuze uit twee hoofdopties: gaas of tralies. Hekjes van gaas passen gemakkelijker in het interieur van uw auto, bieden een beter zicht en elimineren zelfs de kleinste openingen voor ontsnappingspogingen. Het gaas is echter niet zo stevig als metalen tralies en u zult merken dat grotere, sterkere honden het kunnen beschadigen. Tralies daarentegen zijn steviger, maar kunnen openingen laten of de zichtbaarheid van de achteruitkijkspiegel enigszins beïnvloeden.

 

 Waarom u een barrière voor de auto moet gebruiken

 Het gebruik van een auto of SUV huisdier barrière heeft een aantal voordelen:

 

 De barrière voorkomt dat uw huisdier op de bestuurdersstoel komt en een afleiding wordt

 Slagbomen voor huisdieren moedigen uw pup aan om stil te blijven zitten tijdens het reizen, waardoor hij of zij minder wordt afgeleid en veilig blijft

 Het gebruik van een hondenbarrière voorkomt dat honden haren en vuil achterlaten op de voorstoelen

 Hondenbarrières zijn een veelzijdige, budgetvriendelijke veiligheidsoplossing

 

 Hoe een hondenbarrière voor de auto te installeren

 Hoe elke barrière moet worden geïnstalleerd zal afhangen van het merk en model, en je moet altijd de instructies bij het product te raadplegen. Dat gezegd hebbende, zijn er twee belangrijke installatiemethoden:

 

 Via hoofdsteunen: Veel barrières voor huisdieren worden op hun plaats gehouden met riemen, clips of klemmen, die worden bevestigd aan de hoofdsteunen van de voorste of achterste stoelen. Vaak worden deze barrières ook op andere punten vastgezet (zoals de middenconsole of de bevestiging van de veiligheidsgordel) om hun stabiliteit te maximaliseren.

 Vastgeklemd op hun plaats: Andere afschermingen worden gewoon op hun plaats geklemd – meestal tussen de achterbank en de laadruimte. Telescopische buizen schuiven uit of schuiven in om goed in de ruimte te passen. Vaak zorgen rubberen of plastic doppen voor extra wrijving om wegglijden te voorkomen.

 

 Hondenbarrière FAQ:

 V: Wat is een hondenbarrière?

 A: Honden vangrails zijn eenvoudige apparaten die zijn ontworpen om honden van de voor- of achterbank van uw auto weg te houden. Ze bestaan uit een gaasframe of een reeks spijlen of draden, en worden ofwel vastgeklemd op hun plaats of bevestigd aan verankeringspunten zoals hoofdsteunen.

 Hindernissen houden honden veilig uit de buurt van de voorstoelen en helpen zo voorkomen dat ze worden afgeleid bij het rijden. Ze kunnen worden gebruikt in isolatie, of met extra veiligheidsmaatregelen, zoals een hond kooi voor auto of veiligheidsgordel harnas.

 V: Werken vangrails voor huisdieren in elk formaat voertuig?

 A: Voor de meeste auto’s zijn vangrails voor huisdieren een pasklare oplossing. Ze zijn meestal verstelbaar, zodat ze passen:

 

 

 Vermijd echter het gebruik van slagbomen voor huisdieren bij cabriolets met softtop – het profiel van deze auto’s is vaak te laag voor deze slagbomen. Om er zeker van te zijn dat de barrière in uw auto past, haalt u het meetlint tevoorschijn en controleert u de aanbevelingen van de fabrikant.

 V: Kan een van deze barrières in een camper of mobilhome worden gebruikt?

 A: Voor de meeste campers niet. De ruimte tussen de bestuurdersstoel en de rest van het voertuig is te groot voor de barrière om op te vullen, dus u zult een andere manier moeten vinden om uw hond onderweg op de plaats te houden waar hij hoort. Deze oplossing zal waarschijnlijk een bench of harnas zijn. Hoe u ook reist met uw hond, zorg ervoor dat u regelmatig pauzes neemt om ze comfortabel te houden.

 V: Laat de barrière een deuk achter in mijn hemelbekleding?

 A: Met barrières voor huisdieren die tussen het plafond en de vloer van uw auto worden geklemd, bestaat het risico op inkepingen in de hemelbekleding. Veel modellen zijn echter ontworpen om dit effect te minimaliseren, met cups of doppen die de druk die de stangen uitoefenen gelijkmatiger verdelen.

 V: Kan ik het huisdierenrek gebruiken met een panoramisch schuifdak?

 A: In het kort, ja. U zult echter een voertuigspecifiek model moeten kopen in plaats van sommige van de verstelbare versies op onze lijst. Niet-specifieke barrières kunnen namelijk onnodige druk uitoefenen op het zonnedak, er kunnen zelfs krassen op komen of het dak blijft niet goed zitten.

 Gerelateerde post: Beste Motorfiets Hondendrager

 

 Onze beste keuze

 Alle vangrails op onze lijst zijn uitstekende producten, maar onze topper is toch wel het Bushwhacker deluxe model. De barrière combineert de sterkte van metalen buizen met de esthetiek en verbeterde zichtbaarheid van gaas, waardoor een optie ontstaat die echt het beste van twee werelden is. De barrière is gemakkelijk te bevestigen aan de hoofdsteunen van de voorstoelen, waardoor een snelle en eenvoudige installatie mogelijk is. Extra riemen die aan de bevestiging van de autogordel of het frame van de autostoel kunnen worden bevestigd, bieden extra veiligheid, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw huisdier er niet doorheen kan glippen naar de bestuurdersstoel. De barrière is licht van gewicht, eenvoudig te installeren en te verwijderen, en is bestand tegen de aanvallen van vrijwel elk energiek huisdier. Met dit handige apparaatje hoeft u zich nooit meer zorgen te maken dat uw hondje ongevraagd voorin meerijdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.