Waar moet je op letten bij het kopen van een Dog Training Clicker

hondenclicker

 Je denkt misschien dat een clicker zo’n eenvoudig apparaat is dat ze allemaal hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. Er zijn een aantal subtiele verschillen die je leven een stuk makkelijker – of moeilijker – kunnen maken. Hier zijn de belangrijkste dingen die je moet overwegen voordat je een clicker gaat kopen.

 

 Hoe groot is de clicker? 

 

 Dog training clickers moeten klein genoeg zijn om in uw zak te passen, omdat u er altijd een bij u moet hebben. Het moet ook in de palm van uw hand passen. Controleer de grootte die door de fabrikant in de beschrijving wordt vermeld. Als u kleine handen hebt, hebt u misschien liever een kleinere clicker. Een gestructureerd oppervlak is ook een goed idee omdat het uw grip verbetert.

 

 Hoe luid is de clicker?

 

 Uw keuze van clicker hangt af van de persoonlijkheid van uw huisdier en waar u de training gaat doen. Als je een trainingsgids over clickers leest, zal er staan dat je ergens heen moet gaan waar het rustig is, zodat je hond de klik duidelijk kan horen. Soms is dit echter niet mogelijk, dus misschien wilt u een clicker met een luide klik die u boven de achtergrondgeluiden kunt horen. Als uw hond nerveus is, zal een luide clicker niet geschikt voor hem zijn. Het zou beter zijn om een clicker voor huisdieren te kiezen met een laag volume om te voorkomen dat ze schrikken. U wilt dat uw hond zich concentreert op de trainingssessie en niet in een hoekje gaat zitten koekeloeren!

 

 Hoe gemakkelijk is het om de clicker te bedienen?

 

 Het is een goed idee om clickers met een ergonomisch ontwerp te kiezen. Wanneer u uw huisdier traint, zult u in staat zijn om de knop gemakkelijk en snel in te drukken. Sommige van de beste clickers kunnen gebruikt worden door mensen met een handicap en kunnen bediend worden met andere delen van het lichaam.

 

 Wat als u de clicker verliest? 

 

 Hoe voorzichtig u ook bent, het is mogelijk dat u de clicker laat vallen en urenlang op jacht gaat naar de clicker in lang gras! De meeste clickers zijn gemaakt in felle kleuren, zodat je ze gemakkelijk kunt herkennen.

 

 Zit de clicker aan je vast?

 

 Om te proberen te voorkomen dat u de clicker verliest, worden veel van hen geleverd met accessoires waarmee u ze aan uw lichaam kunt bevestigen. Zo hebt u uw handen vrij wanneer u uw huisdier traint. Sommige worden aan de vinger bevestigd, andere hebben een polsbandje en weer andere hebben een koordje. Denk er eens over na welke het beste bij u past.

 

 Voordelen van het gebruik van de Dog Training Clicker

 Meer en meer hondeneigenaren ontdekken de voordelen van clickertraining voor huisdieren. Ook al is de prijs van een goede clicker zeer laag, ze werken opmerkelijk goed, ongeacht welk hondenras je hebt. Veel boeken over hondentraining en experts bevelen ze nu aan. Als u nog steeds niet overtuigd bent, volgt hier een samenvatting van de belangrijkste voordelen.

 

 Positieve bekrachtiging

 

 Een hond trainen met positieve bekrachtiging via clicker resulteert in een zelfverzekerde en gelukkige hond die niet bang is om fouten te maken. Dit resulteert in goede manieren en maakt het minder waarschijnlijk dat uw hond agressie en ander ongewenst gedrag zal vertonen. Ze werken voor alle rassen en alle temperamenten.

 

 Belonend voor hondenmoeders en -vaders

 

 Er is niets frustrerender dan een trainingsmethode die geen resultaat oplevert. Met clickertraining zult u dit probleem niet krijgen. U zult duidelijk week na week vooruitgang boeken en dit is een zeer bevredigende manier om uw hond te trainen. Wanneer u clickers gebruikt, zal de hondentraining vlotter en sneller verlopen. Dit geldt zowel voor ervaren hondeneigenaars als voor mensen die nog nooit een hond hebben gehad.

 

 Snelheid en efficiëntie

 

 We willen allemaal een goed getrainde hond, maar slechts weinigen van ons hebben uren en uren te besteden aan het zijn van een hondentrainer. We moeten snel resultaten boeken! Alle honden trainen op verschillende snelheden, maar de meeste eigenaren vinden dat een clicker het proces aanzienlijk versnelt. Met slechts een paar minuten training per dag, zal uw huisdier het snel onder de knie krijgen. Er is onderzoek dat aantoont dat clickertraining sneller is dan trainen met markerwoorden.

 

 Het vergeeft fouten

 

 Een trainingsgids die negatieve vormen van training aanbeveelt, zoals wurgkettingen en correctiewoorden, is inmiddels sterk verouderd en deze methoden worden door veel deskundigen als wreed beschouwd. Ze kunnen een zekere mate van succes hebben, maar het is gemakkelijk om het verkeerd te doen en uiteindelijk verwarring en angst te veroorzaken. Het ergste wat kan gebeuren bij clickertraining is dat je op het verkeerde moment klikt en dat doet niemand kwaad.

 

 Het is uitstekend voor complexe training

 

 Als u van basistraining wilt overgaan naar het aanleren van meer complexe taken of behendigheid routines, zult u merken dat honden clickers van onschatbare waarde zijn. U kunt de klik precies timen, zodat uw hond precies weet wat hij goed heeft gedaan. De timing in dit soort precieze training is essentieel. Honden behendigheid trainers vinden ze zeer nuttig in combinatie met een target stick.

 Clicker Training Tips

 Het zou nuttig zijn om een trainingsgids voor clickers te raadplegen voordat je begint. U kunt een clickertraining gids krijgen van uw dierenarts, online of u kunt er een vinden die bij de clicker zelf wordt geleverd. Hier zijn onze top tips voor een succesvolle clickertraining.

 

 

 Hondentraining clicker FAQ:

 V: Wat is een hondentraining clicker?

 A: Een hondenklikker is gewoon een apparaatje dat u in uw hand houdt en dat een klikkend geluid maakt dat uw hond zal gaan herkennen. Het is meestal gemaakt van plastic en heeft een strip metaal binnenin. Wanneer u het indrukt, maakt het een klik. Clicker training is een effectieve manier om uw hond te trainen. Het is een op beloning gebaseerde trainingsaanpak, maar introduceert een extra stap tussen het uitvoeren van het gewenste gedrag door uw hond en het geven van een traktatie aan uw hond. Het kan moeilijk zijn om de traktatie snel genoeg bij uw hond te krijgen, zodat ze misschien niet het juiste gedrag associëren met de traktatie. Een clicker geeft u een snelle manier om te reageren op goed gedrag.

 Zodra u uw hond geleerd heeft om de klik te associëren met de traktatie, kunt u beginnen met het gebruik van een clicker op zichzelf, zonder de traktatie. De click zelf wordt de beloning.

 V: Op welke leeftijd moet ik beginnen met clickertraining?

 A: U kunt clickertraining gebruiken op een hond van elke leeftijd, maar het is het beste om te beginnen met clickertraining wanneer ze pups zijn. Wanneer u uw pup voor het eerst thuis brengt, geef hem dan wat tijd om zich te vestigen en om zich minder angstig te voelen over hun nieuwe omgeving. Dit kan een paar dagen duren. Zodra ze er vertrouwen in hebben dat ze u kunnen vertrouwen en dat aan hun fysieke basisbehoeften wordt voldaan, kunt u beginnen met de basisprincipes van clickertraining.

 De meeste puppy’s komen op een leeftijd van ongeveer 10 weken aan in hun nieuwe huis en je kunt kort daarna beginnen met clickertraining. Gebruik het voor zeer eenvoudige en basis commando’s om mee te beginnen en neem de tijd. Als u nu een solide basis legt, zal dat het trainingsproces in de toekomst helpen.

 V: Moet ik meer dan één clicker kopen?

 A: De fabrikanten van trainingsklikkers doen er alles aan om u te helpen ze niet te verliezen! Ze maken ze gemakkelijk om vast te houden zodat je ze minder snel zult laten vallen. Ze gebruiken felgekleurde materialen, zodat als je ze toch laat vallen, je ze gemakkelijk kunt terugvinden. Zij leveren ze ook vaak met een middel om ze aan uw lichaam te bevestigen, zoals een polsbandje of een clip om ze aan een riemlus te bevestigen.

 Desondanks is het zeer waarschijnlijk dat u tijdens uw trainingssessies ten minste één clicker zult verliezen. Zoals met alle kleine apparaten, is het gemakkelijk om ze neer te leggen en te vergeten waar je ze gelaten hebt! Als u net begonnen bent vooruitgang te boeken met uw clickertraining, zal dit zeer frustrerend zijn. Er kan een vertraging optreden terwijl je een andere clicker haalt en dat zal de training onderbreken. Om die reden is het een goed idee om er minstens twee tegelijk in huis te hebben!

 

 Onze top keuze

 Onze top keuze voor de beste hondenclicker is zowel compact, zodat u hem gemakkelijk kunt vasthouden, als felgekleurd, zodat u hem kunt herkennen als u hem in lang gras laat vallen. Hij wordt geleverd met een elastische vingerlus om hem aan uw hand vast te maken.

 Hij past in uw zak en is luid genoeg om de aandacht van uw hond te trekken. Er is ook een handige handleiding voor het gebruik van de clicker, zodat je het meeste uit je aankoop kunt halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.