Met zoveel bedden voor huisdieren op de markt, kan het moeilijk zijn om de juiste te vinden voor uw pup. Om u te helpen een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen, hebben we deze uitgebreide koopgids samengesteld. Hier bespreken we alles wat met dierenbedden te maken heeft, inclusief de redenen waarom u er een zou willen kopen, en hoe u het juiste model voor uw harige vriend (en uw budget!) kunt vinden.

hondenbedje

 Waarom willen honden op hondenbedden slapen?

 Je zou geneigd kunnen zijn om te denken dat honden niet per se bedden nodig hebben om op te slapen. Immers, er zijn geen matrassen en dergelijke in de natuur, toch? Er zijn echter verschillende redenen waarom uw hond op zijn eigen bed zou moeten slapen, meer dan louter comfort.

 

 Het houdt ze warm

 

 Wilde hondachtigen zoeken vaak beschutting in grotten en andere soortgelijke geologische kenmerken. Hoewel je ze geen stokken en struiken zult zien verzamelen om een nest te maken zoals vogels, zullen ze toch samenkomen om hun lichaam warm te houden. Helaas hebben tamme hondachtigen niet de luxe van grotten of het aantal soortgenoten waar ze zich tegenaan kunnen nestelen om zich warm te houden. Ze hebben dan wel kennels en kratten die dienst doen als hun holen, maar er is niets dat hen beschermt tegen de koude vloer. Dit is waar hondenmatrassen en verwarmde bedden nuttig zijn, vooral die met ingebouwde verwarmers. Er zijn ook bedden met hoge wandpanelen die hen effectief beschermen tegen de koude tocht. Ze kunnen zich gemakkelijk opkrullen in deze kunstnesten om het warm en behaaglijk te houden.

 

 Ze bieden privacy en veiligheid

 

 Hoewel hondenmatrassen nauwelijks het soort onderdak zijn dat u in gedachten heeft dat uw hond privacy en veiligheid zal geven, kunnen ze hem toch iets geven dat hij zijn eigen plekje in uw huis kan noemen. Dit is hun privéruimte en dus een plek waar ze terecht kunnen als ze alleen willen zijn, of als ze behoefte hebben aan rust.

 

 Ze dempen pijnlijke gewrichten 

 

 Gewrichtsproblemen zijn een veel voorkomend probleem, niet alleen bij de oudere honden, maar ook bij sommige volwassen honden. Er zijn rassen die meer aanleg hebben voor heupdysplasie, artritis, en andere problemen aan de gewrichten en botten. Het probleem ligt niet zozeer in het bestaan van deze gezondheidsproblemen, maar veeleer in de mate van ongemak of pijn die deze problemen met zich meebrengen. Slapen of liggen op harde oppervlakken, zoals vloeren, kan de botten en organen van uw pup samendrukken, wat tot ernstige pijn kan leiden. Door de botten van uw huisdier te dempen, kan het effect van de druk, en als gevolg daarvan de pijn, worden verminderd.

 

 Ze voorkomen verwondingen 

 

 Er zijn een aantal honden die het heerlijk vinden om op het bed van hun baasje te slapen of zelfs op de bank of sofa. Grote hondenrassen zouden geen problemen moeten hebben om in en uit deze meubelen te springen, omdat hun relatief langere poten de impact van het springen opvangen. Helaas geldt dit niet voor kleinere hondenrassen. In en uit hoge bedden springen kan tot verwondingen leiden, vooral als de hond al oud of ziek is. Omdat dierenmatrassen hooguit 5 tot 6 centimeter dik zijn, is het laag genoeg voor hondjes om er veilig op en uit te kunnen. In ieder geval zal het risico op verwondingen zeer minimaal zijn in vergelijking met het verblijf op een mensenbed.

 

 Ze beheren verharen en huidschilfers 

 

 Alle honden verharen en geven huidschilfers af aan de lucht. Als u geen matras voor uw huisdier heeft, waar denkt u dan dat u deze huidschilfers en losse haren zult vinden? Vaker wel dan niet, zult u deze zien op uw tapijt, op uw bank of sofa, misschien zelfs op uw bed. Het punt is dat als je je hond zijn eigen bed geeft, hij in ieder geval zijn losse haren en huidschilfers op zijn eigen meubels concentreert. Natuurlijk zal er nog steeds wat haar in andere delen van het huis zijn, maar het grootste deel ervan zal op zijn matras liggen. Dit maakt het gemakkelijker om schoon te maken en te stofzuigen.

 Waar moet u op letten bij het kopen?

 Nu u een redelijk goed idee heeft waarom uw hondje zijn eigen slaapmatje zou willen hebben, is het tijd om over te gaan tot het echte werk. Het kiezen van het perfecte hondenbed zou eigenlijk niet zo moeilijk moeten zijn, vooral als je een vrij goed idee hebt van wat je zoekt. Om u te helpen de juiste beslissing te nemen, zijn hier een paar dingen waar u misschien wat tijd aan wilt besteden.

 

 Hoe uw huisdier slaapt 

 

 Dit is een van de meest fundamentele overwegingen bij het kopen van een hondenbed. De manier waarop uw hondje slaapt kan een belangrijke factor zijn in het type matras dat u zult moeten aanschaffen. Bijvoorbeeld, als uw hondje een kruller is, wat betekent dat hij zich graag opkrult als een garnaal of een foetus, dan is het een goed idee om een nestbank aan te schaffen. Als uw hondje er echter van houdt om zijn lichaam en poten zo ver mogelijk uit te strekken, dan heeft u een matras nodig met een ongewoon grotere ruimte voor uw hondje om dit te doen. Als uw Fido vrij actief is in bed, wat betekent dat hij graag af en toe van positie verandert, dan moet een matras met de juiste afmetingen bovenaan uw lijst staan.

 

 Gezondheidsproblemen en leeftijd 

 

 Als je hond geen gezondheidsproblemen heeft, is het kiezen van een hondenmatras vrij eenvoudig. Als uw Fido echter een gezondheidsprobleem heeft zoals obesitas, gewrichtsproblemen en problemen met het bewegingsapparaat, dan zult u moeten nadenken over een beter aangepast bed. Ook oudere honden en puppy’s hebben vaak heel andere soorten matrassen nodig. Ook drachtige of zogende honden kunnen andere voorkeuren hebben, zoals een groter slaapoppervlak.

 

 Activiteitsniveau en sterkte 

 

 Deze konden we gewoon niet onvermeld laten. Het activiteitsniveau en de sterkte van uw hond komen goed van pas bij de keuze van het materiaal voor het hondenbed. Voor echt sterke en zware mormels heeft u een matras nodig dat bestand is tegen hun gewicht en tegen mogelijk krab- en bijtgedrag. Het bed moet kauw- en krasbestendig zijn als u wilt dat het vele jaren meegaat. Als je een hondje hebt dat nogal stil zit, dan is elk materiaal goed.

 

 De plaats van het hondenbed 

 

 Nog voor u een hondenbed koopt, moet u weten waar u het wilt plaatsen. Komt het in de woonkamer of de huiskamer? Hoe zit het met de keuken of misschien de slaapkamer? Wat u moet overwegen is het primaire doel van het hondenmatras. Als hij alleen bedoeld is om te rusten en niet om te slapen, dan is een rustig hoekje in de woonkamer misschien voldoende. Maar als het de bedoeling is dat het bed gebruikt wordt als slaapplaats, overweeg dan om het op een plaats te leggen waar er minder verkeer is en geen afleiding. Dit wordt tenslotte hun bed in uw huis.

 

 Stijl van hondenbed 

 

 Er zijn vele stijlen hondenslaapmeubelen. Sommige lijken erg op de matras in uw slaapkamer, andere lijken op de slaapbank of bank in uw woonkamer. Sommige zijn ligstoelen of mini zitzakken. Er zijn ook verhoogde hondenbedden die een efficiëntere luchtcirculatie mogelijk maken voor meer comfort. Er zijn ook bedden met verschillende materialen, met name de vulling. Hondenbedden die dienen om uw hond warm te houden kunnen ook worden geleverd met ingebouwde thermische isolatoren. Het is van cruciaal belang om het type bed te overwegen waar uw hond echt van kan profiteren.

 

 Het comfort van het hondenbed

 

 Niet alle hondenmatrassen bieden uw hond het comfort dat hij nodig heeft. Sommige zijn zacht en kussenachtig, maar bieden geen bescherming tegen tocht. Andere hebben een superieure vulling, maar zijn niet bestand tegen water. Bovendien laten sommige matrassen de lucht vrij circuleren, maar de zachtheid komt niet in de buurt van gewatteerde matrassen. Er zijn ook matrassen met bolsters of minikussentjes om de wervelkolom van uw hond in de juiste stand te houden. Misschien wilt u investeren in verschillende hoezen of zelfs verwarmingskussens. Het is belangrijk dat u kijkt naar de individuele behoeften van uw huisdier, zodat u het best mogelijke bed voor hem of haar kunt kopen.

 Welke materialen zijn het beste voor hondenbedden?

 Het materiaal dat wordt gebruikt voor de constructie van het hondenbed is een belangrijke overweging voordat u tot aanschaf overgaat. Helaas is de keuze van het materiaal afhankelijk van een groot aantal factoren, waaronder het activiteitenniveau van uw hond, zijn algemene temperament en manier van slapen, evenals zijn neiging of aanleg om te kauwen of te krabben. Bovendien kunt u rekening houden met het gemak waarmee hij kan worden schoongemaakt en het comfort dat hij uw pup biedt. We zullen hier een aantal van de meest gebruikte materialen voor de productie van hondenligplaatsen behandelen. We zullen eerst de bekleding bekijken.

 

 Fleece: Goedkoop materiaal dat toch lichaamswarmte kan vasthouden, waardoor het een uitstekende keuze is voor honden die in koudere klimaten leven.

 Flanel: Flanel staat bekend om zijn uitstekende absorptievermogen, maar krijgt de voorkeur vanwege zijn veelzijdigere thermoregulerende eigenschappen. Het kan uw hond warm houden in de winter en koel in de zomer.

 Faux suède: Hoewel het een beetje moeilijk schoon te maken is, wordt faux suède niettemin geroemd om zijn duurzaamheid en sterkte, hoewel niet zo veel als echt suède.

 Microvezel: Dit type bekledingsmateriaal staat bekend om zijn antimicrobiële eigenschappen en kan een geweldig materiaal zijn als u meer bezorgd bent over de gezondheid van uw hond.

 Vinyl: Deze zijn uitzonderlijk stevig en duurzaam en zijn perfect voor hardnekkige gravers, krabbers, en knabbelaars. Vinyl hoezen zijn ook geweldig voor mensen die dingen graag super-schoon houden.

 Nylon: Nylon materialen zijn slijtvast en bieden een geweldige optie voor honden met huidallergieën of zelfs gevoelige huid in het algemeen.

 

 Soorten vulling gebruikt in Kynologisch meubilair

 

 Schuim: Deze bieden uitzonderlijke ondersteuning aan het lichaam van uw huisdier, vooral traagschuim. Echter, er zijn ook schuim chips en pellets die zorgen voor grote zachtheid en comfort voor uw huisdier pooch.

 Vezelvulling: Ook bekend als polyester vulling, vezelvulling wordt vaak gebruikt in knuffels en kussens. Het zorgt voor een bepaalde zachtheid die u bij geen enkele andere soort vulling zult aantreffen. Als u op zoek bent naar het comfort van uw hondje, is fiberfill een prima optie.

 Houtsnippers: Ja, er zijn nog steeds hondenbedden die houtsnippers gebruiken. Houtsnippers zijn vooral bekend om hun vermogen om vlooien af te weren, terwijl ze ook de geur van huisdieren absorberen. Het probleem is dat ze niet echt comfortabel en zacht zijn om op te liggen.

 Gerecycled beddengoed en/of stof: Dit zijn zeer goedkope materialen die worden gebruikt als hondenbed vulling. Deze zijn misschien niet zo comfortabel of zacht als fiberfill, maar ze bieden wel voldoende ondersteuning, alleen niet zo efficiënt als traagschuim.

 

 

 Heeft mijn hond een orthopedisch hondenbed nodig?

 Als uw huisdier problemen heeft met zijn mobiliteit, zoals pijnlijke gewrichten of zelfs heupdysplasie, is een orthopedisch hondenbed vaak noodzakelijk. Het unieke ontwerp van dit type bed verlicht een deel van de druk op de gewrichten en zorgt voor een meer comfortabele slaap. Het is ook nuttig voor magere en benige hondjes.

 Welke maat hondenbed moet ik nemen voor mijn huisdier?

 De grootte van het hondenbed moet aan alle kanten minstens 6 centimeter groter zijn dan de werkelijke grootte van uw hond. Dit betekent dat u de hoogte en lengte van uw hondje moet meten. Als hij bijvoorbeeld 15 centimeter hoog is en ongeveer 20 centimeter lang, dan weet je dat je een hondenbed nodig hebt dat ten minste 21 centimeter breed en 26 centimeter lang is. Als je twijfelt, is het altijd beter om een groter exemplaar te kiezen.

 Welke stof is de beste optie voor een destructieve hond?

 Als uw huisdier een enorme kauwer is, moet u echt kiezen voor kauwbestendige of onverwoestbare materialen voor zijn hondenbed, want gewone stoffen zijn gewoon niet genoeg. Kies ballistische of zelfs militaire stoffen zoals 1618 denier nylon of zelfs ballistisch vinyl voor de sterkste kauwers in je roedel.

 Welke stof is het makkelijkst schoon te maken?

 Net zoals vinyl stoffen het beste zijn als het gaat om zeer destructieve kauwers, zijn ze ook het makkelijkst schoon te maken. Als je niet van het idee van plastic houdt, dan is nylon stof je tweede keuze, hoewel veel van de verschillende stoffen die tegenwoordig in hondenbedden worden gebruikt in de wasmachine kunnen worden gewassen.

 Welke stof is het beste voor een hond met allergieën?

 Mensen met allergieën gebruiken vaak zijde voor hun beddengoed om de gevolgen van huidallergieën te minimaliseren. Helaas zou het onpraktisch zijn om zijde te gebruiken voor een hondenbed, hoewel het niet geheel zonder verdienste is. Als uw huisdier allergisch is, kunt u het beste kiezen voor nylon of vinyl. Sommigen pleiten ook voor het gebruik van biologisch katoenen fleece, hoewel het grootste probleem is dat huisstofmijt in de krappe ruimtes van de geweven stof terechtkomt.

 Onze hondenvrienden verdienen het om hun eigen comfortabele bed te hebben waarin ze kunnen slapen, ontspannen, zich veilig en warm voelen. Bij het kiezen van het meest geschikte bed moet dus rekening worden gehouden met de leeftijd, het activiteitenniveau, het slaapgedrag en de algemene gezondheidstoestand van uw huisdier, maar ook met de plaats van het bed in uw huis, de stijl en het comfort dat het biedt. Het is ook belangrijk om het best mogelijke materiaal voor uw huisdier te zoeken, vooral als het allergieën, spier- en skeletproblemen heeft of gewoon een hardnekkige kauwer is.

 

 Als je met al deze dingen rekening houdt en onze lijst met de beste op de markt raadpleegt, zijn we ervan overtuigd dat je de knusste, meest comfortabele slaapmatras voor je hondenvriend zult vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.