Het kiezen van een hondengeluidsdemper vereist inzicht in een paar basiszaken. Hoewel we 9 van de beste geluiddempers voor honden op de markt met u hebben gedeeld, wilt u misschien zelf op zoek gaan naar uw eigen geluiddemper. Daarbij moet u misschien rekening houden met de volgende punten voordat u de beslissing neemt om er een aan te schaffen.

hondengeluidsdemper

 Maximaal effectief bereik

 

 Als u overweegt een elektronische blafafschrikmiddel aan te schaffen, is het maximale effectieve bereik een absolute must. Het moet in staat zijn om een groot bereik te hebben. De meeste producten hebben tegenwoordig een bereik van 50 meter, maar er zijn er ook die een bereik hebben tot 200 meter of zelfs meer.

 

 Gevoeligheidsniveaus 

 

 Deze gadgets worden geactiveerd door het duidelijke geluid van het geblaf van een hond. Ze moeten dus gevoelig genoeg zijn om het geblaf van een hond te registreren en niet per ongeluk worden geactiveerd door een hard geluid in uw buurt. Als uw buurman bijvoorbeeld toevallig een V12 onder de motorkap van zijn auto heeft, kan dit een behoorlijk hard geluid veroorzaken dat het apparaat kan doen afgaan. Uw hond zal zich afvragen waarom hij een ultrasoon geluid hoort terwijl hij gewoon in zijn bed ligt te rusten. Het apparaat moet dus sensoren hebben die specifiek zijn voor het blaffen van een hond.

 Misschien vindt u ons artikel over elektrische hondenafrasteringen ook interessant.

 

 Afstandsbedieningsfunctie 

 

 Halsband types van anti-blaf apparaat eenheden worden ook gedefinieerd door een effectief bereik. Helaas, zodra ze buiten bereik zijn, kunt u simpelweg geen correctie meer geven. Dit is waar een afstandsbedieningsmechanisme in het spel kan komen. Als u een dergelijk apparaat wilt, zou u dit eens kunnen proberen.

 

 Gebruiksgemak 

 

 Ongeacht het type hondenblaasdemper dat u kiest, moet het apparaat vrij eenvoudig in het gebruik zijn. Hij moet ook niet te veel onderhoud vergen. Als hij op batterijen werkt, moet het vervangen of opladen van de batterijen ook eenvoudig zijn.

 

 Wat is een geluiddemper voor honden?

 Een geluiddemper voor honden is een gadget dat bestaat uit twee fundamentele onderdelen: een sensor en een actuator. De sensor verzamelt auditieve signalen die lijken op het geblaf van een hond. Wanneer een van deze signalen door de sensor wordt geregistreerd, activeert deze het actuatormechanisme om een reactie te produceren. Afhankelijk van het type hondendemper kan de actie de vorm aannemen van een ultrasoon geluid dat alleen honden kunnen horen. Bij apparaten met halsband kan de actie de vorm aannemen van trillingen of elektrostatische schokken. Deskundigen en de meeste hondeneigenaars raden het gebruik van schokken als correctiemiddel af. Hoewel deze de hond geen pijn doen, wordt het nog steeds geclassificeerd als een voorbeeld van aversietraining. Als een hond blaft binnen het effectieve bereik van de gadget, activeert het apparaat een correctie om de aandacht van de pooch te krijgen. Hierdoor stopt het blaffen. Helaas weten we allemaal hoe aanpasbaar honden zijn. Door dit zo nu en dan te gebruiken, kunnen ze de correctie verdoven. 

 Soorten geluiddempers voor honden

 Er zijn verschillende soorten geluiddempers voor honden op de markt. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende types.

 

 Elektrische schokregelaars

 

 Deze zijn bijna vergelijkbaar met uw elektronische hondenhalsband die een vooraf afgemeten elektrostatische ontlading afgeeft om uw huisdier te laten schrikken als het blaft. Zoals we al zeiden, raden de meeste hondenexperts het gebruik van elektrische schokken af, hoe veilig ze volgens de fabrikanten ook zijn. Deze worden geclassificeerd als onderdeel van aversietraining waarbij de hond straf leert en niet noodzakelijk het positieve of gewenste gedrag.

 Lees hier onze ultieme gids over de Beste Schokhalsbanden voor honden.

 

 Geluidsgevoelige regelaars 

 

 Zoals we hierboven hebben vermeld, zijn er apparaten die gevoelig zijn voor “elk” soort geluid. Deze moet u zoveel mogelijk vermijden, want ze zullen bijna elk ander geluid registreren en een corrigerende actie in gang zetten, waardoor uw hond zo verbijsterd zal zijn waarom hij zo’n kreet te horen krijgt.

 

 Trillingsgevoelige regelaars 

 

 Vergeleken met geluidssensor-controllers, bieden de gadgets met trillingsgevoelige mechanismen een betere controle op het blaffen van de hond. Aangezien deze gadgets deel uitmaken van de halsband van de hond, creëert hij bij het blaffen trillingen die worden geregistreerd in de sensoren van het apparaat. Dit zet de corrigerende actie in gang zodat het huisdier zal stoppen met blaffen. Het enige probleem met deze technologie is dat ze specifiek is voor honden. Als uw hond blaft met een andere hond, kunt u uw hond laten stoppen, maar niet noodzakelijkerwijs de andere hond, omdat die geen trillingsgevoelige controller heeft.

 

 Ultrasone regelaars 

 

 Deze gadgets laten een specifieke akoestische frequentie horen die alleen honden kunnen horen. Het enige probleem met dergelijke apparaten is dat er geen rekening wordt gehouden met de veranderingen in de gehoorscherpte van honden naarmate hun levenscyclus vordert. Puppy’s reageren over het algemeen het best op geluiden met een ultrahoge frequentie, terwijl volwassen honden gemakkelijk kunnen reageren op hoorbare knallen. Als het toestel een functie heeft waarmee het op de juiste frequentie kan worden ingesteld, dan is het een uitstekende keuze.

 

 Citroen sprays 

 

 Er zijn ook apparaten die een vloeistof spuiten die citroen bevat of andere natuurlijke stoffen waarvan bekend is dat honden er een hekel aan hebben. Dit is in plaats van het toedienen van schokken, trillingen, of ultrasone geluiden. Het enige probleem met deze apparaten is dat het behoorlijk smerig kan zijn, aangezien de spray op uw tapijt, meubels en zelfs beddengoed terecht kan komen. U zult later voor de geur moeten zorgen.

 

 Geluiddempers voor huisdieren 

 

 Helaas is blaffen niet alleen het lawaai dat u wilt aanpakken. Net zoals uw sleutelhanger bij elke beweging in uw zak of tas een storend geluid kan produceren, doen de labels aan de halsband van uw huisdier dat ook. Dit kan heel vervelend zijn, vooral als u een baby hebt die ‘s middags gewoon moet slapen. Dit is eigenlijk niet de schuld van uw huisdier omdat u het bent die de labels aan zijn halsband heeft bevestigd. Als zodanig kunt u proberen gebruik te maken van honden tag geluiddempers om te helpen organiseren van de huisdier tags, zodat ze niet zullen raken elkaar. 

 Voordelen van geluiddempers voor honden

 U moet begrijpen dat hondengeluiddempers een tijdelijke verlichting bieden voor het onophoudelijke lawaai dat door honden wordt gemaakt. Het is slechts tijdelijk, omdat honden het onnatuurlijke vermogen hebben om zich aan te passen aan de gebruikte correctieniveaus. Het apparaat kan nu werken, maar als u het heel vaak gebruikt, zal uw hond het simpelweg afdoen als niets meer dan een tijdelijke afleiding.

 Men mag niet vergeten dat, in tegenstelling tot ons mensen, honden niet in staat zijn te communiceren in termen die wij echt begrijpen, wat het ook is dat zij proberen over te brengen. Blaffen, in deze zin, is een van hun manieren om u iets duidelijk te maken. Het kan een bedreiging zijn, een verlangen naar aandacht, of gewoon verveling. Er zijn vele redenen waarom honden blaffen. Het onderdrukken van dit instinct wordt dan ook vaak beschouwd als geen goed teken van huisdierbezit. Wat belangrijker is, is om onze hondenvrienden te leren wanneer het goed is om te blaffen.

 Toch kunnen deze hondendempers, wanneer ze oordeelkundig worden gebruikt in combinatie met een verstandige gehoorzaamheidstraining voor honden, een aantal voordelen bieden.

 

 Betere controle over het blafgedrag van uw huisdier 

 

 Gebruik het verstandig en uw huisdier zal leren wanneer hij moet blaffen en wanneer niet. Zorg ervoor dat u de principes van gehoorzaamheidstraining voor honden begrijpt, zodat u dit specifieke voordeel kunt optimaliseren.

 

 U kunt ‘s nachts rustiger slapen 

 

 De meeste mensen vinden het niet erg als een hond midden op de dag blaft. Maar als het midden in de nacht is, kan het heel vervelend zijn, omdat u alleen in uw bed wilt liggen zonder storende geluiden. Het gebruik van deze apparaten kan u helpen om ‘s nachts vrediger en rustiger te slapen.

 

 U bewijst uw gemeenschap een grote dienst 

 

 Net zoals u ‘s nachts of wanneer u maar wilt de broodnodige slaap zou willen krijgen, voelen uw buren dat eigenlijk net zo. U kunt uw buurman niet dwingen hetzelfde te doen met zijn hond, maar u draagt in ieder geval uw steentje bij om de buurt een stuk aangenamer en rustiger te houden, vooral ‘s nachts. U hoeft zich ook geen zorgen te maken dat u een klacht krijgt van uw buren.

 

 Verbetert de relatie met uw hond 

 

 Het is misschien niet duidelijk op het eerste, maar het aanleren van uw hond wanneer en wanneer niet te blaffen versterkt gewoon de eigenaar-dier relatie. Hij weet dat u er bent om hem het best mogelijke gedrag van een goede hond en roedellid aan te leren. Dit wekt vertrouwen op dat honden voor de rest van hun bestaan zullen waarderen.

 Hondendoofpotten zullen nooit werken als u uw huisdier niet traint. Ze gaan in wezen hand in hand. Bij het kiezen van de juiste gadget voor het blaffen van uw huisdier, is het belangrijk om te kijken naar de verschillende functies die het product heeft. Het is ook belangrijk om de verschillende soorten hondendempers te begrijpen, zodat u met meer vertrouwen de juiste kunt kiezen. Als die er zijn, kunnen deze 9 beste hondendempers u op het juiste spoor zetten.

 

 Beste hondengeluiddemper FAQ:

 V: Kan ik de hondengeluidsdemper met een puppy gebruiken?

 A: Hondendempers zijn ontworpen om slechts een percentage van het geblaf van uw hond te belemmeren en niet alles, hoe irritant de feedback ook kan zijn. Het geluid dat door deze geluiddempers wordt geproduceerd kan doordringend zijn; uw hond moet dus over een volledig gehoorsysteem beschikken om effectief te zijn. Dit gezegd zijnde, mogen puppies jonger dan één jaar geen trillingen of feedback ondervinden van geluiddempers voor honden.

 Huisdiereigenaren wordt dit altijd afgeraden, omdat in dit stadium het gehoorvermogen van uw puppy’s zich nog aan het ontwikkelen is. Hondengeluiddempers zijn zeer geschikt voor oudere, meer volwassen honden die een volledig ontwikkeld gehoorsysteem hebben om de hoge frequenties te weerstaan. Wij raden eigenaren van huisdieren aan hun dierenarts te raadplegen voordat ze een geluiddemper bij hun puppy’s proberen te gebruiken.

 V: Werkt dit ook door hekken, muren, ramen of struiken heen?

 A: De effectiviteit van een geluiddemper voor honden is uitzonderlijk hoog, omdat de frequentie meestal varieert. Dit apparaat heeft een hoge toon, bedoeld om gemakkelijk door een groot aantal materialen heen te dringen om uw huisdier te bereiken. De mate van doordringbaarheid is echter beperkt tot specifieke materialen, en gebruikers van het apparaat moeten dit opmerken. Traditioneel is een geluiddemper voor honden niet ontworpen om door vaste objecten zoals muren, hekken, ramen en struiken te dringen. Dit betekent dat u dit apparaat niet binnen een volledig afgesloten ruimte kunt gebruiken, aangezien uw hond de frequentie niet zal ontvangen als hij zich in een andere ruimte bevindt.

 V: Hoe lang gaan de batterijen mee?

 A: Er zijn verschillende soorten geluiddempers voor honden op de markt wat het batterijverbruik betreft. Sommige modellen zijn oplaadbaar; het is dus niet nodig om steeds batterijen te kopen. Het andere model hondengeluiddemper gebruikt verwisselbare batterijen die vaak tot een week werken voordat ze moeten worden vervangen. De noodzaak om uw batterijen te vervangen hangt vooral af van hoe vaak u uw apparaat gebruikt voor training. Als u uw hond veel traint, zult u het apparaat elke week moeten vervangen, maar als het aantal trainingssessies afneemt, kunnen uw batterijen langer meegaan, met een levensduur van twee tot vier weken. Een andere bepalende factor voor de levensduur van de batterijen is het weer, de regelmaat waarmee het apparaat wordt geactiveerd, en de kwaliteit van de batterijen.

 V: Hebben hondendempers last van mijn andere huisdieren?

 A: De frequenties die geproduceerd worden door geluiddempers voor honden zijn uniek ontworpen om alleen hun aandacht te trekken; het is dus hoogst onwaarschijnlijk dat andere huisdieren er last van zullen hebben. Er zijn echter enkele bereiken die kunnen worden gedetecteerd door katten in de buurt; daarom is het van cruciaal belang om te weten met welke frequentie u moet werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.