Het kopen van een hondenmonitor voor uw hond kan ondraaglijk frustrerend zijn, vooral als je niet echt zeker bent over wat je moet zoeken. Er zijn ook producten die relatief goed hebben gepresteerd in dat verleden, maar hun technologieën zijn nu verouderd dat ze al overschaduwd door gebreken in hun systemen. In onze voortdurende inspanning om u te voorzien van geloofwaardige informatie om te helpen bij uw besluitvorming, delen we deze koopgids, zodat u beter geïnformeerd over de juiste hond activiteit monitor die u moet kopen voor uw huisdier.

hondenmonitor

 Wat is een hondenmonitor?

Zoals de naam al doet vermoeden, een hond monitor is een apparaat dat bijhouden van uw hond niveaus van activiteit op basis van de vraag of het beweegt of niet. Welnu, dat is een oversimplistische manier om het complexe algoritme te beschrijven dat in de processoren van deze gadgets voorkomt. Het komt erop neer dat verschillende in het toestel geïntegreerde sensoren de gezondheidsparameters van uw hond controleren om een vrij nauwkeurig beeld te krijgen van zijn niveaus van “lichaamsbeweging”. De nauwkeurigheid en de geldigheid van de informatie over de activiteitsniveaus zijn dus afhankelijk van de gevoeligheid en de rekennauwkeurigheid van het systeem. Als de sensoren niet de juiste gegevens krijgen, kun je echt niet verwachten dat je zeer nauwkeurige informatie over het activiteitsniveau genereert.

 

 Afhankelijk van hoe de hond monitor is ontworpen, kan het ook een verscheidenheid van andere functies, zoals de volgende.

 

 GPS-huisdier tracking

 

Dit is een van de belangrijkste add-on functies voor elke hond activiteit monitor als het geeft u de mogelijkheid om de exacte locatie van uw pooch in het geval ze afdwalen lokaliseren. Het is veel beter dan alleen maar te vertrouwen op Bluetooth of zelfs radiofrequentie locatie en het bijhouden van mogelijkheden, omdat u ten volle gebruik maken van de uitgebreide dekking van GPS-systemen.

 

 Bluetooth-verbinding

 

Aangezien Bluetooth connectiviteit een apparaat-naar-apparaat communicatiepatroon volgt, is deze functionaliteit uitzonderlijk om te identificeren wie er op elk moment bij uw hond is. Het kan ook bepalen of uw hond zich nog binnen Bluetooth-bereik bevindt.

 

 Beheer van diergeneeskundige gegevens apps

 

Veel hondenmonitors worden geleverd met toepassingen die de integratie van veterinaire en andere huisdier-gerelateerde gezondheidsgegevens mogelijk maken voor een efficiënter beheer van de veterinaire zorg.

 

 Organisator functies

 

Dit wordt nu beschouwd als een standaard in veel hondenmonitors. Het maakt het mogelijk om de vooruitgang van een hond effectiever te volgen in verhouding tot zijn persoonlijke beste en in vergelijking met andere honden van hetzelfde ras.

 Wat maakt een goede hondenmonitor?

Als je naar de markt kijkt, word je begroet met een heleboel hondenmonitors die van alles beloven. Maar de bottom line blijft, wat maakt een goede hond monitor? Terwijl verschillende merken zullen hebben verschillende interpretaties van wat de essentie, hier zijn een paar dingen die de beste scheiden van de middelmatige degenen.

 

 Nauwkeurig

 

U wilt een apparaat dat u zeer nauwkeurige informatie kan geven over de activiteitsniveaus van uw hond en niet zomaar wat resultaten die afkomstig zijn van dubieuze algoritmische processen. Nauwkeurige gegevens kunnen u helpen een beter activiteitenplan voor uw hond op te stellen.

 

 Houdt gezondheidsparameters bij

 

Hoewel het bijhouden van activiteitsniveaus nuttig is, zou de toevoeging van andere gezondheids- en veterinaire parameters u een beter beeld moeten geven van de algehele gezondheidsstatus van uw huisdier. Dit biedt uitzonderlijke feedback over of u het als huisdierouder goed doet of niet.

 

 Gemakkelijk te gebruiken

 

Niemand houdt van ingewikkelde processen en handelingen. Als u de gewenste informatie kunt krijgen met een paar swipes van uw smartphone of met even weinig moeite om de activity tracker op uw huisdier in te stellen, dan moet het een uitstekende koop zijn.

 

 Duurzaam en waterdicht

 

Wat is het nut van een activity tracker als hij alleen binnenshuis door uw huisdier kan worden gebruikt of als hij het zelfs niet een paar minuten uithoudt als er ruw mee wordt gespeeld? Duurzaamheid en weerbestendigheid zijn twee eigenschappen die alle hondenmonitors moeten hebben.

 

 Welke Tracker moet u kiezen – GPS of Radio Frequentie?

Wanneer het op trackers voor huisdieren aankomt, zijn er in wezen 2 fundamentele ontwerpen: GPS of radiofrequentie. Technisch gezien hangt uw keuze eigenlijk af van hoe ver uw pooch zich meestal op zijn eentje zal wagen. Als uw hond er niet echt om bekend staat zich ver van u te wagen, dan zou een RF-dierentracker voldoende moeten zijn. Maar als uw hond sneller rent dan een vos en veel verder gaat dan een leeuwin, dan is een GPS tracker aan te raden. Hoewel beide afhankelijk zijn van een duidelijke zichtlijn om de communicatie tussen de ontvangende eenheid en de basiseenheid tot stand te brengen, is het bereik van een radiofrequentie-eenheid beperkter dan dat van een GPS. De meeste RF-eenheden hebben een werkbereik van enkele honderden meters. Voor een GPS-systeem gaat het om enkele honderden kilometers. GPS-trackers zijn natuurlijk duurder, dus dat kunt u ook laten meewegen in uw beslissing.

Het in de gaten houden van de activiteit van uw huisdier is essentieel om hem gezond en fit te houden. Hoewel u dit misschien niet persoonlijk de klok rond kunt doen, kunt u elk van de producten die we in deze post hebben voorgesteld gebruiken om u te helpen een meer doelgerichte activiteit voor uw huisdier te ontwikkelen. We raden echter wel aan om het apparaat met een geïntegreerde GPS-tracker voor huisdieren te kopen om de meeste waarde te krijgen voor elke cent die je uitgeeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.