Er zijn mensen die gewoon niet waarderen de waarde van het hebben van honden dragen van een zwemvest dat speciaal is ontworpen voor hen. In de volgende paragrafen zullen we proberen om de rationele onderbouwing van het gebruik van een dergelijk apparaat bij honden te begrijpen, de verschillende activiteiten waarin dergelijke toestellen kunnen worden gebruikt, de dingen waarop u moet letten bij de aankoop, het meten van de grootte van uw hond, en een overzicht van enkele veiligheidstips wanneer uw hond een van deze apparaten gaat gebruiken.

hondenzwemvest

 Waarom hebben honden een reddingsvest nodig?

 Het belangrijkste om te onthouden is dat alle organismen, mensen en honden inbegrepen, altijd momenten van kwetsbaarheid zullen hebben. Ze kunnen ziek worden, gewond raken, of gewoon moe worden van het voortdurend pootjebaden in een poging om te blijven drijven. Zelfs de meest ervaren beroepszwemmer zal toegeven dat het vrijwel onmogelijk is op open zee te overleven zonder een hulpmiddel om te kunnen blijven drijven. Het punt is dat het lichaam van een organisme, of het nu een mens of een hond is, zijn beperkingen heeft.

 Hetzelfde geldt voor honden. Ze mogen dan wel speciaal gefokt zijn om te zwemmen, maar sterke stromingen kunnen hen letterlijk onder water zuigen en voor altijd uit ons geheugen verdwijnen. Of ze kunnen spierproblemen krijgen tijdens het peddelen op rustiger water. Of, honden bereiken gewoon hun uitputtingsgrens dat ze niet langer de kracht hebben om te blijven zwemmen.

 Dan is er ook nog de kwestie van het aanpassingsvermogen van het ras. Sommige rassen zijn geboren om te zwemmen, ja. Maar er zijn ook rassen die gewoon niet geboren zijn om Michael Phelps te zijn of de gemiddelde Joe in je buurt zwemles. Er zijn ook honden die gewrichtsproblemen hebben. Tenslotte hebben we onze hond nooit geleerd hoe hij zich moet gedragen als hij per ongeluk in het water zou vallen.

 Zijn reddingsvesten voor honden alleen voor boottochten?

 Er zijn een heleboel factoren die moeten worden overwogen bij het gebruik van dergelijke apparaten. Maar als algemene regel zeggen wij altijd tegen onze vrienden dat ze moeten overwegen hun honden een geschikt hondenzwemvest te laten dragen als ze in het water gaan, ongeacht het soort water dat dat mag zijn.

 Bijvoorbeeld, het hebben van een grote dag in uw zwembad zal typisch vereisen honden reddingsvest vooral als u een pooch die is een beetje schichtig gaan in het water. Als u een oudere pooch of een hond die lijdt aan artritis of andere gewrichtsproblemen zoals heupdysplasie, dan helpen ze in hun hydrotherapie kan worden gemaakt een stuk makkelijker als ze het dragen van een reddingsvest.

 Waar moet je op letten bij een reddingsvest voor honden

 Het kiezen van het juiste zwemvest voor uw hond is bijna hetzelfde als het kiezen van het juiste zwemvest voor uzelf. Er zijn gewoon bepaalde dingen waar je echt op moet letten. Hier zijn er enkele van.

 

 Juiste maat

 

 Het spreekt voor zich dat de juiste maat van een reddingsvest voor honden cruciaal is voor het optimaliseren van de voordelen van deze apparaten.

 

 Verstelbaarheid

 

 Dit gaat hand in hand met het krijgen van de juiste maat van de contraptie. Het is perfect in orde om iets groter te krijgen dan de werkelijke afmetingen van uw hond, zolang de gadget wordt geleverd met volledig verstelbare mechanismen.

 

 Materiaal

 

 Er zijn een verscheidenheid van materialen die worden gebruikt in honden reddingsvesten. Uw keuzes variëren meestal van neopreen tot nylon tot oxford en een heleboel meer.

 

 Comfort

 

 Dit is vaker een functie van het materiaal dat wordt gebruikt in de constructie van het honden reddingsvest. Sommige materialen zijn vrij ruw die een of andere manier schrapen de huid van uw hond, wat leidt tot irritatie en misschien zelfs ontsteking. Iets zachts en kussenachtig zou de job moeten doen.

 

 Drijfvermogen

 

 Het kan zijn dat je op zoek moet naar extra vulling of drijfmechanismen om je hondje drijvende te houden. Angstige honden hebben meestal meer drijfvermogen nodig omdat ze kunnen worstelen in het water. Er zijn ook honden die absoluut zwaarder zijn dan normaal, dus ook zij zullen meer drijfvermogen nodig hebben.

 

 Kleur

 

 Als uw hond het reddingsvest in uw zwembad gaat gebruiken, maakt het eigenlijk niet uit welke kleur u kiest. Als we het echter hebben over open zee of zelfs een groot meer, dan heb je een echt felgekleurd reddingsvest nodig om zelfs van een afstand de aandacht te trekken. Dit komt door de kleine reflecties van de zonnestralen tegen de verschuivende stroming waardoor het supermakkelijk is om een hond te missen die een reddingsvest heeft als zijn reddingsvest toevallig in een kleur is die nauwelijks je aandacht trekt.

 

 Veiligheid

 

 Als het gaat om veiligheidskenmerken, hebben we het in wezen over de riemen, gespen, en zelfs de handgreep. De laatste is een absolute must, vooral als je in ruw of diep water. Je zou een mechanisme willen hebben waarmee je je hond gemakkelijk in je boot kunt trekken.

 

 Hoe meet u uw hond

 Zoals we hierboven hebben vermeld, wijden we deze kleine sectie aan het vinden van de juiste maat reddingsvest voor uw hond. Er zijn drie metingen die u van uw hond moet nemen.

 

 Omtrek

 

 Dit heeft betrekking op de borstomtrek van uw huisdier of dat deel van zijn lichaam dat het breedst is. Dit is meestal in het gebied net achter zijn voorpoten. Gebruik uw meetlint en wikkel het rond dit breedste deel van zijn lichaam.

 

 Lengte

 

 Neem het meetlint en span het over de lengte van de rug van uw huisdier met de punt van het meetlint op de plaats waar de nek en de rug samenkomen. Strek het meetlint uit tot ongeveer twee tot drie centimeter voor de staart samenkomt met de rug. Dit is uw lengtemeting.

 

 Gewicht

 

 Het gewicht van uw hond is belangrijk omdat de hoeveelheid drijfvermogen hiervan afhangt. Denk eraan, hoe zwaarder de hond, hoe meer drijfkracht er nodig is.

 Kijk eens op een weegschaal voor huisdieren.

 Neem nu deze metingen en gebruik deze om het juiste soort reddingsvest voor uw huisdier te bepalen.

 Veiligheidstips voor het gebruik van een reddingsvest

 Reddingsvesten redden zonder twijfel levens, zelfs dat van uw geliefde hond. Hier zijn enkele tips om u te helpen de veiligheidseigenschappen van het reddingsvest voor uw hond te optimaliseren.

 Train uw hond om het dragen van het reddingsvest leuk te vinden. Leer hem ook zwemmen met het reddingsvest aan. Dit is het allerbelangrijkste wat u kunt doen om de veiligheid van het hondenzwemvest te verbeteren.

 Het is van cruciaal belang om het juiste reddingsvest voor uw hond te kiezen met betrekking tot zijn grootte, gewicht, en algemene gedrag in het water. Het kiezen van de juiste veiligheidskleur en andere veiligheidskenmerken is ook een must.

 Zorg ervoor dat u alle riemen en sluitingen goed vastmaakt voordat u aan boord van uw boot gaat of het water in gaat.

 Overweeg het reddingsvest dat geschikt is voor het type wateractiviteit dat uw hond gaat beoefenen. Zwemmen in zwembaden zal meestal minder strenge eisen, terwijl die gebruikt in open zee zal komen met strengere regels.

 Laat uw hond niet alleen in uw zwembad zwemmen, zelfs niet als het een drijfmiddel heeft. Uw toezicht is een absolute must.

 Als je op een boot vaart, zorg er dan voor dat je hond aangelijnd is. Zorg ervoor dat je altijd bij je hond blijft, want scherpe bochten kunnen je huisdier gemakkelijk overboord slaan. Laat je hond ook niet op het dek staan, want dat is meestal glad.

 

 Reddingsvesten zijn belangrijke veiligheidsvoorzieningen voor zowel mensen als honden. Echter, om echt te optimaliseren van de veiligheid voordelen van een dergelijk apparaat, is het noodzakelijk dat we onze honden te trainen en om ze nooit te verlaten uit ons zicht. Vergeet niet dat zelfs de sterkste zwemmer nog steeds ten prooi kan vallen aan de toorn van Moeder Natuur’s wateren. En u kunt beginnen met het verbeteren van de veiligheid van uw hond in het water met deze reddingsvesten voor honden die we in dit bericht hebben besproken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.