Het kiezen van een orthopedisch, therapeutisch bed voor uw hond kan een uitdaging zijn, omdat ze er eigenlijk uitzien als elk ander type huisdier bed. Om u te helpen de juiste te kiezen voor uw dierbare pooch, hebben we deze koopgids opgesteld, waarin we alles behandelen wat u moet weten over deze hondenbedden, inclusief hun voordelen, het juiste moment om over te schakelen van een standaard naar een therapeutisch hondenbed en nog veel meer.

 Wat is een Orthopedisch Hondenbed?

 Het is een speciale matras die speciaal is ontworpen om honden met problemen aan het bewegingsapparaat te helpen beter te slapen. Helaas is de markt bezaaid met hondenbedden die worden geleverd met schuim van lage kwaliteit of gewoon dikkere bodems, terwijl een echt orthopedisch hondenbed moet worden gemaakt van traagschuim, ook wel bekend als visco-elastisch schuim.

 Waarom is dit belangrijk? Traagschuim is gemaakt van visco-elastische materialen die in de jaren 70 door de NASA zijn ontwikkeld. Het materiaal werd in de jaren ’90 door de matrasindustrie overgenomen vanwege zijn lichaamsconforme eigenschappen. Het is precies dit vermogen om zich aan te passen aan de verschillende rondingen en punten van het lichaam dat dit materiaal ideaal maakt voor mensen met gewichtsproblemen, gewrichtspijnen, enzovoort.

 Het probleem is dat orthopedische bedden geen gecertificeerde normen hebben voor de gebruikte materialen. Als zodanig moeten hondenbed fabrikanten vertrouwen op hun begrip van het fundamentele principe van orthopedische hondenbedden – de ondersteuning van gewrichten, botten, en de rest van het lichaam om de algehele houding te verbeteren en pijn te verlichten. In essentie moet een echt orthopedisch hondenbed de wervelkolom van de hond perfect in lijn houden en de druk van eventuele botuitsteeksels verlichten. Dit zijn de basisprincipes van een echt orthopedisch hondenbed. Hoe kiest u nu een hondenbed met traagschuim van hoge kwaliteit? Ten eerste, neem een kijkje in onze Top List omdat we alleen de echte, therapeutische hondenbedden hebben uitgezocht; ten tweede, neem de tijd om consumentenreviews te lezen over het model dat u geïnteresseerd bent in het kopen.

 Is het tijd voor een orthopedisch hondenbed?

 Er kunnen vele redenen zijn waarom een ouder zijn hond van een gewoon hondenbed wil laten overschakelen op een bed dat volledig orthopedisch is. Hier zijn enkele van de gevallen waarin het aan te raden is om volledig over te schakelen op orthopedische modellen.

 

 Uw hond heeft artritis of andere problemen met zijn gewrichten

 Fido is gediagnosticeerd met heupdysplasie

 Uw huisdier vertoont een algemeen verlies van spierspanning en -massa door gevorderde leeftijd

 Als uw hond botletsels heeft zoals luxerende knieschijf of breuken

 Uw hond heeft letsel aan zachte weefsels zoals ligamenten en pezen

 Als uw hond herstellende is van een neuromusculaire of orthopedische operatie of ziekte

 

 Als we naar deze voorbeelden kijken, zien we dat pijn een gemeenschappelijk thema is. Als uw hond pijn heeft, is het dus een goed idee om over te schakelen op orthopedische of therapeutische bedden.

 Voordelen van een orthopedisch bed voor honden

 Op basis van wat we tot nu toe hebben besproken, kunnen we gemakkelijk een aantal voordelen van het gebruik van een orthopedisch hondenbed identificeren. Hier zijn er enkele van.

 

 Helpt de wervelkolom in een bijna-perfecte lijn te houden

 

 Een goed orthopedisch hondenbed helpt de wervelkolom van uw hond in een bijna perfecte stand te houden. Bolsters en kussens kunnen helpen om het hoofd van uw hond hoger te houden, wat cruciaal is als hij last heeft van nekpijn. Dit kan ook zorgen voor een betere neurologische werking.

 

 Vermindert pijn en ontsteking

 

 Orthopedische bedden verminderen, zo niet elimineren volledig, de effecten van druk op lichaamsdelen waar de botten en gewrichten veel dichter bij het lichaamsoppervlak liggen. Dit helpt de intensiteit van de pijn te verminderen, terwijl het ook de vermindering van ontstekingen en de pijnlijke symptomen ervan vergemakkelijkt.

 

 Bevordert genezing

 

 De combinatie van een goed uitgelijnde wervelkolom en verminderde druk op de botuitsteeksels kan leiden tot een beter herstel, genezing en regeneratie van cellen en weefsels. Omdat er geen extra stress op het lichaam wordt uitgeoefend, kan het immuunsysteem van uw hond, evenals andere organen die betrokken zijn bij weefselherstel, aan de slag met het herstellen en genezen van gewonde lichaamsdelen.

 

 Verbetert de bloedcirculatie

 

 Er is een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien bij druk op benige lichaamsdelen: een verminderde bloeddoorstroming. Het uitoefenen van druk op een lichaamsdeel heeft de neiging de bloedtoevoer in bepaalde lichaamsdelen af te knellen, soms zelfs volledig af te sluiten. Dit is, zoals u zich kunt voorstellen, allesbehalve gezond voor het lichaam van uw huisdier, maar vooral voor hun gewonde of pijnlijke lichaamsdelen zoals gewrichten, beenspieren enzovoort. Door de drukpunten te verminderen, verbetert u de algehele bloedcirculatie bij uw huisdier.

 

 Voorkomt de vorming van doorligwonden

 

 Een klassiek teken van chronische overmatige druk op benige uitsteeksels is doorliggen, dat eerst verschijnt als een roodachtige verkleuring op de huid. Belangrijker echter is het feit dat deze plekken duiden op ontstekingsveranderingen die de integriteit van de huid langzaam aantasten. Een goed orthopedisch bed voor huisdieren vermindert de druk, waardoor doorligwonden minder vaak voorkomen.

 

 Kenmerken van een orthopedisch hondenbed

 Er zijn bepaalde kenmerken die u kunnen helpen om een goed orthopedisch hondenbed te onderscheiden van een bed dat gewoon gevuld is met inefficiënte vulling die niets doet om de ruggenwervels van uw hond in de juiste stand te houden of de druk op hun gewrichten, spieren en botten te helpen verlichten. Hier zijn enkele van de kenmerken waar u op moet letten.

 

 Orthopedisch schuim

 

 Eerst en vooral moet u op zoek gaan naar bedden met traagschuim als belangrijkste vulling. Dit is van cruciaal belang omdat traagschuim of visco-elastisch schuim ervoor zorgt dat het bed zich aanpast aan de unieke vorm en grootte van uw huisdier. Het zorgt ook voor een optimale ondersteuning van pijnlijke gewrichten, spieren en botuitsteeksels. Als uw viervoetige metgezel erg oud is of aan artritis lijdt, raden wij u aan op zoek te gaan naar echt dikke bedden gevuld met traagschuim, omdat deze de neiging hebben maximale steun en comfort te bieden.

 

 Waterdichte voering

 

 Of uw huisdier nu wel of niet getraind is om niet op zijn bed te plassen, er zullen altijd ongelukjes gebeuren. Daarom heeft u een hondenbed nodig met een waterdichte binnenvoering die het orthopedische schuim beschermt tegen ongelukjes en andere morserijen. Als de bedovertrek waterdichte eigenschappen heeft, dan is het ook een goede keuze.

 

 Verwijderbare en wasbare bedcover

 

 De bedovertrek moet afneembaar en wasbaar zijn. Het sluitingsmechanisme moet echter stevig zijn en de tegenoverliggende flappen moeten waterdicht zijn. De meeste fabrikanten van hondenbenches hebben specifieke instructies over hoe hun hoezen gereinigd of gewassen moeten worden. Wat belangrijk is, is om er een te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is, bij voorkeur in de wasmachine. Natuurlijk is het ook belangrijk om een hoes te kiezen die goed bij uw interieur past.

 

 Antislip bodem

 

 Als u een zeer ‘actieve’ slaper hebt, wilt u niet dat hij het bed telkens verplaatst als hij zich verroert. Daarom is het een goed idee om een orthopedisch hondenbed te kiezen met een antislip rubberen bodem. Als u het hondenbed echter op een nogal ruwe ondergrond wilt gebruiken en uw pup een rustige slaper is, hebt u misschien helemaal geen model met een antislipbodem nodig.

 Het kiezen van het juiste orthopedische hondenbed kan lastig zijn. Dit wordt misschien nog verwarrender gemaakt door het feit dat de meerderheid van de bedden tegenwoordig gemaakt zijn van nutteloze vulling die nauwelijks kwalificeert als een echt orthopedisch hondenbed. Toch zijn er tal van hoogwaardige therapeutische hondenbedden met traagschuim op de markt, waaronder de 15 modellen die we hierboven hebben besproken, dus laat u niet ontmoedigen om op zoek te gaan naar het beste bed dat er is.

 Onze top keuze

 Onze top keuze is de PetFusion Ultimate hondenbed. De basis is gemaakt van stevig 4-inch traagschuim, en er zijn royaal gevulde bolsters gemaakt van gerecycled materiaal ook. Het ontwerp van de bodem en de bolsters is geoptimaliseerd om uw hond het best mogelijke comfort en ondersteuning te bieden. De hoes is waterbestendig en scheurvast, terwijl de antislipbodem ervoor zorgt dat het bed niet verschuift als uw hond erin of eruit stapt. De hoes is ook gemakkelijk te verwijderen, kan in de wasmachine worden gewassen en zelfs in de droogtrommel op een lage stand. Het bed is verkrijgbaar in vier verschillende maten en voldoet aan de strengere Europese REACH-veiligheidsnormen, waardoor het een van de beste modellen is die momenteel op de markt zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.