Wat is een snuffelmat?

matje

 Om het eerlijk te zeggen, een snuffelmat is de toevoeging aan de speelgoeddoos van uw hond waar u naar op zoek was. Deze verrijkingsactiviteit berust op de reukzin van de hond om zijn droge maaltijd op te snuiven tussen lagen vilt van hoge kwaliteit. Meer geavanceerde snuffelmatten bevatten zelfs puzzels verspreid over de lagen vilt, variërend in moeilijkheidsgraad, om uw hond mentaal te blijven stimuleren. Alles bij elkaar genomen zijn snuffelmatten een briljant speeltje om problemen te corrigeren die zich voordoen als uw hond een snelle eter is (dat klopt, geen walgelijke winderigheid meer na het eten!), terwijl ze hem een zelfbelonende manier bieden om zijn hondenvoer te vinden.

 

 Waarom uw hond een snuffelmat nodig heeft

 Snuffelmatten vertragen snelle eters: In de meeste huishoudens met meerdere honden, is het geen probleem om uw huisdieren aan het eten te krijgen. Integendeel: honden wedijveren vaak met elkaar om hun eten en wedijveren om te ontdekken wie zijn eten in de kortste tijd naar binnen kan werken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit later op de avond tot weerzinwekkende winderige geuren leidt. Door een snuffelmat in de mix te gooien, zullen uw competitieve honden veel langzamer hun eten opeten, waardoor de etenstijd wordt verlengd tot meer dan tien minuten in plaats van een paar seconden.

 Deze matten zijn geweldig voor het ontwikkelen van de natuurlijke instincten van honden: honden doen aan foerageren omdat hun voorouders in het wild op prooi jaagden. Tegenwoordig is de mentale stimulatie die uw hond krijgt door hem een snuffelmat te geven een beetje vergelijkbaar met de stimulatie die hun voorouders kregen toen ze op hun prooi jaagden.

 Snuffelmatten zijn uitstekend om uw pup te vermoeien: Het gerucht gaat dat vijftien minuten snuffelen met een snuffelmat evenveel calorieën verbrandt als een uur wandelen – dat is gekkenwerk, toch? Hoewel we zeker niet suggereren dat het nachtelijke uitstapje van uw hond moet worden vervangen door een kwartiertje plezier met het zoeken naar traktaties, betekent deze statistiek wel dat u, na een lange dag, niet hoeft te beginnen aan actief speelplezier met uw pup. In plaats daarvan kunt u gewoon lekker op uw bank gaan liggen en vanaf daar instructies geven!

 Hoe kies je de juiste snuffelmat voor honden

 Zou uw toekomstige snuffelmat over de vloer glijden? De beste snuffelmatten hebben een antisliprug, zodat de mat van uw hond niet gaat vliegen terwijl hij naar traktaties zoekt. Een fatsoenlijke snuffelmat kan ook aan de grond worden vastgemaakt met gespen die zo zijn ontworpen dat ze stevig aan het omringende meubilair kunnen worden vastgemaakt.

 Kan de snuffelmat worden bespeeld door honden van alle soorten en maten? Hoge kwaliteit snuffelmatten moeten one-size-fits-all zijn – wat betekent dat honden, katten, en zelfs konijnen in staat moeten zijn om van dezelfde snuffelkleed te genieten!

 Kan de “moeilijkheidsgraad” van de snuffelmat veranderd worden? Als de moeilijkheidsgraad van een snuffelkleed niet na verloop van tijd kan worden aangepast, zal uw hond waarschijnlijk ofwel opgeven om te proberen zijn traktaties te bemachtigen, ofwel verveeld raken door het gemak van de snuffelkleed. Als voorbeeld, onze premium keuze van de dag – Sniffiz Smelly Matty Snuffelmat voor Honden – bevat vijf voedsel puzzels met verschillende moeilijkheidsgraden, zodat uw pup kan worden gekoppeld aan een moeilijkheidsgraad die hun mentale vaardigheden complimenteren.

 Hoe een hondensnuffelmat te gebruiken

 Als u uw pup met succes laat kennismaken met de snuffelmat, moedigt u hem aan om op een andere dag terug te komen om met zijn nieuwe speeltje te spelen. Hier is hoe u de voorwaarden schept voor uw hond om hun snuffelmat in de toekomst goed te gebruiken:

 In het begin, maak je snuffelmat niet te moeilijk voor je pooch: Niets zal uw puppy meer afschrikken van hun gloednieuwe hersenspel dan wanneer de traktaties die tussen het vilt verstopt zijn, te uitdagend zijn om op te lossen. In plaats daarvan zal het verspreiden van drie tot vijf traktaties bovenop het vilt van de mat voor een onmiddellijke bevrediging zorgen, waardoor uw hond wordt aangemoedigd om een andere keer terug te komen om met de mat te spelen.

 Wees betrokken: Het is belangrijk om de eerste paar dagen bij uw hond te zitten tijdens hun speeltijd. Zo kunt u ze de juiste richting wijzen en ze laten zien hoe ze de snuffelmat moeten gebruiken, met duidelijke instructies zoals “Zit” en “Laat liggen” als ze onvermijdelijk een beetje te enthousiast worden en proberen de mat om te gooien.

 In feite zijn snuffelmatten uitstekend voor training in het algemeen. Door uw hond te vragen “Zit” wanneer u de mat neerlegt, is dit een prachtige manier om hem de deugd van het geduld bij te brengen. Ook het formuleren van release commando’s zoals “Ok” en “Go” zijn voordelig voor positieve bekrachtiging.

 

 Beste Snuffelmat voor Honden FAQ:

 V: Wat kan ik in een snuffelmat stoppen?

 A: Wij raden aan alleen droogvoer of traktaties in een snuffelmat te doen. Hoewel het verleidelijk is om er rauwe brokjes in te doen, is dit door het vilten materiaal waaruit de snuffelmat bestaat helaas niet mogelijk. Oh, en als het nog niet duidelijk genoeg was, voeg nooit natvoer toe aan een snuffelmat. Je wilt je absoluut niet bezig houden met de rotzooi en de geur die dit zou veroorzaken!

 V: Welk materiaal wordt gebruikt voor snuffelkleden?

 A: Vaker wel dan niet, de merken die snuffelmatten maken zijn gewetensvol en zorgen ervoor dat het materiaal dat ze gebruiken om hun snuffelmatten te maken milieuvriendelijk is en afkomstig is van ethische plaatsen. De meest gebruikte materialen voor snuffelmatten zijn Oxfordwol, poolvlies en geüpcycled vilt – materialen van hoge kwaliteit die ervoor zorgen dat je snuffeldeken niet uit elkaar valt. Ook voelen deze materialen zacht aan, zodat het gezicht van uw hond geen wrijvingsverbrandingen oploopt.

 V: Kan ik een snuffelmat wassen?

 A: Gelukkig kunt u de meeste snuffelmatten wassen. Het feit dat dit soort trainingsspeelgoed in de wasmachine gewassen kan worden in plaats van met de hand, is een van de belangrijkste redenen waarom het zo populair is. Fabrikanten raden aan om de snuffelmat van je huisdier ongeveer twee keer per week in de was te gooien op een zacht programma.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *