Wanneer u iets voor uw huisdier wilt kopen, zijn er een paar overwegingen waar u echt over na moet denken. Hetzelfde geldt voor het kopen van het beste verhoogde hondenbed voor uw huisdier. Onze koopgids moet u helpen die beslissing een stuk beter te nemen.

bedje

 Waarom zou ik een verhoogd hondenbed kopen?

 Een van de meest fundamentele vragen die huisdier ouders hebben over verhoogde hondenbedden is of hun huisdieren er echt een nodig hebben. Dit is vooral waar als hun hond echt comfortabel lijkt te liggen in zijn pluche en super-comfortabele hondenbed. Maar er zijn eigenlijk veel redenen waarom u uw hond een verhoogd bed zou willen geven. Hier zijn een paar van hen.

 

 Verhoogde hondenbedden koelen en verwarmen verschillende hondenrassen het hele jaar door

 

 Verschillende hondenrassen hebben verschillende behoeften op het gebied van thermoregulatie. Bijvoorbeeld, honden die van nature gefokt zijn voor een koude omgeving raken gemakkelijk oververhit in een warme omgeving, vooral in de zomer. Aan de andere kant zullen honden met een zeer dunne vacht of die een enkele vacht hebben het meestal erg koud hebben in een koude omgeving, zoals in een kamer met airconditioning of in de winter.

 Verhoogde bedden helpen beide soorten honden door de luchtverplaatsing te vergemakkelijken. Als het buiten superheet is, zorgt de ruimte tussen het grondoppervlak en het ligoppervlak van verhoogde bedden voor een betere luchtcirculatie. Dit heeft een verkoelend effect op uw hond, zodat hij niet oververhit raakt. Evenzo, wanneer het te koud is, verplaatst het verhoogde platform het lichaam van de hond weg van de koude vloer. Hierdoor behoudt de hond zijn warmte en wordt voorkomen dat hij afkoelt.

 

 Verhoogde hondenbedden zijn kauwbestendig, bijna onverwoestbaar

 

 Verhoogde hondenbedden hebben geen vulling of vulling die beschermd moet worden door het aan elkaar naaien van stoffen panelen. Deze naden zijn zwakke punten in een hondenbed, waardoor het bijzonder gevoelig is voor kauwen en totale vernietiging. Verhoogde ligplaatsen zijn vrijwel onverwoestbare hondenbedden, omdat hun frames meestal gemaakt zijn van metaal, staal, of zelfs hoogwaardig PVC. De slaapoppervlakken zijn ook gemaakt van materialen die sterk en duurzaam zijn en bewezen hebben minder aantrekkelijk te zijn voor honden om op te kauwen.

 

 Verhoogde hondenbedden zijn comfortabeler, vooral voor honden met gewrichtsproblemen

 

 Omdat het slaapoppervlak in feite in de lucht hangt, veroorzaakt het geen onnodige druk op de gewrichten van uw hond. Hoewel een orthopedisch hondenbed aan het doel voldoet, heeft het niet de koelings- of verwarmingsmogelijkheden van verhoogde hondenbedden.

 

 Verhoogde hondenbedden zijn gemakkelijker voor oudere honden om in en uit een verhoogd hondenbed te komen

 

 Als oudere honden, vooral die met gewrichtsproblemen, een standaard hondenbed gebruiken, zal opstaan en gaan liggen bijzonder moeilijk zijn vanwege de afstand die hun gewrichten moeten afleggen naar en van de vloer. Een verhoogd hondenbed plaatst de gewrichten slechts een beetje hoger dan het slaapoppervlak, waardoor de afstand tussen het bed en de gewrichten wordt verkleind en het voor oudere honden gemakkelijker wordt om in en uit hun bed te stappen.

 

 Verhoogde bedden helpen huidaandoeningen voorkomen

 

 Schimmel en meeldauw staan erom bekend dat ze groeien in gesloten ruimtes waar de luchtstroom minimaal is. Deze micro-organismen kunnen in contact komen met de huid van uw hond en irritaties en ontstekingen veroorzaken. Verhoogde hondenbedden kunnen dergelijke aandoeningen voorkomen door het open ontwerp van het ligoppervlak. Bovendien is het paneel gemaakt van netstof, wat een uitstekende luchtcirculatie garandeert.

 Hoe kies je het juiste verhoogde hondenbed

 Nu u weet waarom een verhoogd hondenbed geweldig kan zijn voor uw huisdier, is het tijd om te kijken hoe u de juiste kunt kiezen voor uw hond.

 

 Juiste maat

 

 Meet altijd de grootte van uw hond om een idee te hebben van de juiste grootte van het verhoogde hondenbed dat u gaat krijgen. Om de grootte van uw hond te weten, meet u met een meetlint vanaf de snuit van uw hond tot aan de basis van zijn staart. Dit is de minimale lengte van het hondenbed dat u nodig heeft. Als u niet zeker bent, is het altijd beter om de volgende maat te nemen.

 

 Duurzaam

 

 Van het frame tot het slaapgedeelte, de gebruikte materialen moeten sterk en duurzaam zijn. Typische frame materialen zijn gemaakt van staal of metaal, hoewel sommige worden geleverd met PVC. Het is ook belangrijk om te zoeken naar versterkte of afgeronde hoeken, omdat deze de levensduur van het bed zeker kunnen verlengen. De netstof mag ook niet tot in de hoeken doorlopen om te voorkomen dat uw hond zich eraan vastgrijpt om erop te kauwen.

 

 Comfortabel

 

 Gaaspanelen zijn een standaard in verhoogde hondenbedden. Voor een optimaal ademend vermogen moet u echter altijd kiezen voor die van hogedichtheid-polyethyleen, omdat dit materiaal bekend staat om zijn vermogen hot spots te voorkomen en het algehele comfort voor uw hond te verhogen.

 

 Gemakkelijk schoon te maken

 

 De meeste verhoogde bedden zijn zeer gemakkelijk schoon te maken. De meeste hoeven alleen maar afgespoten te worden, terwijl andere met afneembare ligvlakken grondig in de wasmachine gewassen kunnen worden. Als u uw hondenbed moet schoonmaken, is het belangrijk dat u een reinigingsmiddel gebruikt dat veilig is voor huisdieren.

 

 Uw hond leren een verhoogd hondenbed te gebruiken

 U mag dan wel het stevigste, sterkste, meest comfortabele en duurzaamste verhoogde hondenbed op de markt hebben gekocht, dat meer dan geschikt is voor het gewicht van uw huisdier, maar als u hem niet traint in het gebruik ervan, dan zult u uw hond nog steeds op de grond zien slapen of zelfs naast u op uw bed zien knuffelen. Zoals alles in de hondenwereld, vereist het trainen van uw hond om een verhoogd bed te gebruiken doorzettingsvermogen, geduld (veel geduld), en consequent zijn. U wilt niet de ene avond een commando geven en de volgende avond een ander commando gebruiken. Hier is hoe u uw hond kunt leren om verhoogde hondenbedden te gebruiken.

 

 Het “omhoog” commando

 

 Begin altijd met uw hond het commando “op” te leren. Bij het aanleren van het “omhoog” commando, kunt u uw huisdier aan de voet van een object brengen dat een verhoogd platform heeft, zoals de eerste trede van uw trap of zelfs een omgevallen doos. Het belangrijkste om te onthouden is om een platform te gebruiken waarop uw hond geleerd kan worden om erop te springen. Het platform moet dus stevig en stabiel zijn, en het gewicht van uw hond kunnen dragen.

 Geef het commando “omhoog”, toon uw hond een traktatie, en beweeg hem op het verhoogde platform. De natuurlijke reactie van uw hond zal zijn om op zijn twee achterpoten te gaan staan en te proberen met zijn neus naar de traktatie te reiken. U moet de traktatie verder weg plaatsen, zodat uw hond zijn hele lichaam op het platform zal bewegen. Zodra hij op het verhoogde platform is, geef hem de traktatie en prijs hem. U moet dit herhalen over en over. Wat u wilt is dat uw hond het woord “omhoog” associeert met naar boven gaan op een verhoogd platform om zijn traktatie te ontvangen.

 

 Het commando “neer

 

 Alle honden moeten al getraind zijn om op het commando “neer” te reageren. Dit is belangrijk omdat uw hond de down positie zal moeten aannemen als voorbereiding op het slapen.

 

 Het “bed” commando

 

 Zodra uw hond de betekenis van het commando “op” volledig heeft begrepen, kunt u beginnen hem te trainen om te reageren op het commando “bed” of “bedtijd” of “nacht nacht”, afhankelijk van wat u wilt gebruiken. Het doel hier is om uw hond te leren dat het al bedtijd is. Met behulp van dezelfde trainingstechniek van het commando geven, uw hond verleiden om de traktatie te volgen, en dan uw huisdier zijn traktatie geven als hij de taak met succes volbrengt, kunt u ervoor zorgen dat uw hond op commando direct naar bed zal gaan.

 

 Voeg de drie samen

 

 U kunt nu beginnen met het trainen van uw hond om het verhoogde hondenbed op de juiste manier te gebruiken. Geef eerst het commando “bed” of “welterusten”. Uw hond moet onmiddellijk aan de voet van zijn bed gaan liggen. Geef hem een traktatie en beloon hem met extra complimenten. Geef vervolgens het commando “op”. Uw hond moet op het bed springen, een traktatie geven en belonen. Tenslotte geeft u het commando “neer”. Uw hond zal nu een slapende houding aannemen. Nogmaals, wees consequent in uw training en gebruik altijd positieve bekrachtiging. Nu oefenen.

 

 Verhoogde hondenbedden hebben misschien geen mooie ontwerpen of pluizige vulling, maar ze kunnen uw hond zeker het soort comfort bieden dat zelfs het meest pluche hondenbed dat u kunt vinden te schande zal maken. En met deze 5 beste verhoogde hondenbedden die we uitgelicht hebben, kunt u er zeker van zijn dat uw hond het hele jaar door de meest comfortabele slaap zal hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *