Er zijn natuurlijk tal van manieren om uw hond warm te houden ‘s nachts, van dekens tot het hebben van hen in uw bed. Maar, er zijn nadelen aan veel van hen, waaronder het risico van oververhitting van uw hond. Een verwarmd hondenbed van hoge kwaliteit vermindert dit risico en vele andere. In dit deel van de koopgids bekijken we de belangrijkste voordelen van een verwarmd hondenbed, de factoren die u moet overwegen bij de aanschaf ervan en andere vragen die dergelijke bedden kunnen oproepen.

verwarmdbed

 De voordelen van verwarmde hondenbedden

 Het belangrijkste voordeel van een verwarmd hondenbed is dat het uw hond warm en comfortabel houdt tijdens koude nachten. Hierdoor zullen ze eerder hun eigen bed gebruiken en minder snel uw bed willen delen. Het geeft u ook een gerust gevoel dat ze gelukkig en comfortabel zijn, en minder kans hebben om kou te vatten. Er zijn echter ook diverse andere gezondheidsvoordelen van dergelijke bedden, met name voor honden met bestaande medische aandoeningen. Deze voordelen zijn onder andere:

 

 Verwarmde hondenbedden bieden verlichting bij artritis

 

 Artritis kan zeer pijnlijk zijn voor mens en dier. Het is een gewrichtsaandoening die zowel inflammatoir als niet-inflammatoir kan zijn. Symptomen van de eerste zijn zwelling (ontsteking) en gewrichtspijn. Symptomen van een niet-inflammatoire gewrichtsziekte zijn degeneratie van de gewrichten, pijn en stijfheid. Een verwarmd hondenbed kan helpen om de stijve gewrichten van uw hond te verzachten en gespannen spieren los te maken. Een verwarmd hondenbed van hoge kwaliteit met een orthopedische bodem ondersteunt het hele lichaam en zorgt voor een comfortabelere slaap.

 

 Verwarmde hondenbedden verzachten de pijn van heupdysplasie

 

 Heupdysplasie treedt op wanneer de kogel en de kom van de heup van uw hond niet goed in elkaar passen. Als dit gebeurt, kan de kogel uit de kom glijden, waardoor het gewricht meer slijt dan normaal bij het verouderingsproces. Dit veroorzaakt problemen bij het lopen en staan en resulteert in meer pijn voor uw hond. De warmte van een verwarmd hondenbed kan helpen om de stijfheid en pijn te verlichten.

 

 Verwarmde hondenbedden verminderen rugpijn

 

 In combinatie met een orthopedisch kussen of basis, kan een verwarmd hondenbed honden ondersteunen die medische problemen hebben met hun wervelkolom of een letsel aan de wervelkolom hebben opgelopen. Warmte helpt om de spieren die de wervelkolom ondersteunen te stoppen met samentrekken en verkrampen, waardoor beweging gemakkelijker wordt en pijn en moeite met bewegen wordt verminderd.

 

 Verwarmde hondenbedden ondersteunen oudere huisdieren

 

 Een verwarmd bed kan de bloedsomloop verbeteren en de flexibiliteit vergroten, wat senior honden kan ondersteunen en hen helpt mobieler te blijven, waardoor het risico op blessures en leeftijdsgerelateerde gewrichtsaandoeningen afneemt.

 Factoren om te overwegen in verwarmde hondenbedden

 Het type verwarmd hondenbed dat u kiest, hangt af van de belangrijkste reden waarom u het bed nodig heeft en waar het geplaatst zal worden. Een hond met een van de eerder genoemde medische aandoeningen zal andere behoeften hebben dan een hond die behoefte heeft aan een beetje extra warmte in zijn kennel. Er zijn echter enkele belangrijke kenmerken die u helpen de juiste beslissing voor uw huisdier te nemen, ongeacht de hoofdreden voor de aankoop.

 

 Maat

 

 Zoals bij elk hondenbed, moet u ervoor zorgen dat het de juiste maat heeft voor uw viervoeter. Als het te klein is, zal uw hond zich niet op zijn gemak voelen en zal hij het bed waarschijnlijk niet gebruiken. Is hij echter te groot, dan kan het zijn dat hij niet ten volle van de warmte kan genieten. Dit geldt met name voor bedden die zichzelf verwarmen, omdat ze alleen de warmte terugkaatsen die uw hond produceert.

 

 Warmtebron

 

 Verwarmde hondenbedden zijn meestal zelfverwarmend of gebruiken een laag wattage verwarmingselement om de juiste temperatuur voor uw hond te creëren. Er zijn veel voordelen aan beide, maar als u er een kiest met een verwarming, zorg er dan voor dat deze thermostatisch geregeld is, zodat uw hond niet oververhit raakt.

 

 

 Veiligheidsvoorzieningen

 

 Thermostaten zijn slechts één veiligheidskenmerk waar u op moet letten bij verwarmde bedden met een verwarming. Verwarmers moeten grondig worden getest en voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen voor gebruik in een bed voor huisdieren. Controleer ook of de kabel kauwbestendig is en of het verwarmingselement is afgedekt met een waterdichte hoes om te voorkomen dat er vocht in het verwarmingselement terechtkomt. Alle materialen in het bed moeten ook brandvertragend zijn.

 

 Antislipbodem

 

 Dit is vooral belangrijk voor honden die slecht ter been zijn. Als het bed beweegt wanneer ze erin of eruit stappen, kan dat extra pijn veroorzaken en de kans op ongelukken vergroten.

 

 Wasbare hoezen

 

 Het is belangrijk om uw verwarmde hondenbed schoon te houden, vooral als het buiten in kennels of schuren wordt gebruikt. Zoek naar een volledig machinewasbaar bed of een bed met afneembare en wasbare hoezen. Voor die met verwarmingselementen, moet de waterdichte hoes worden schoongeveegd en bedekt met een wasbare zachte hoes.

 Soorten verwarmde hondenbedden

 Verwarmde hondenbedden zijn er in vele soorten en maten, maar ze kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdtypen – zelfverwarmende en die waarbij gebruik wordt gemaakt van elektriciteit om het bed te verwarmen. Hier kijken we naar beide soorten in een beetje meer detail.

 

 Zelfverwarmende verwarmde hondenbedden

 

 Zelfverwarmende bedden maken gebruik van de lichaamswarmte van uw hond om een warm bed te creëren. In plaats van dat de lichaamswarmte van uw hond gewoon in het bed wordt geabsorbeerd, zoals normaal zou gebeuren, wordt bij deze bedden de warmte terug naar uw hond weerkaatst. Dit wordt bereikt door speciale materialen te gebruiken die ongeveer hetzelfde werken als ruimte- of overlevingsdekens. Deze bedden zijn geweldig omdat ze geen elektriciteit gebruiken. Er zijn geen extra kosten om uw hond warm te houden en u hoeft ze niet in de buurt van een stopcontact te plaatsen.

 Het betekent ook dat er geen riemen zijn en geen risico dat uw hond door de riem of door het verwarmingselement eronder heen kauwt. Zelfverwarmende bedden zijn echter afhankelijk van het feit of uw hond erin ligt om warmte te produceren, dus als hij het bed verlaat, koelt hij snel af. Dit betekent ook dat als uw hond moeite heeft zijn lichaamswarmte op peil te houden, het bed niet zoveel warmte produceert. Dit maakt ze ongeschikt voor gebruik buitenshuis of in kennels.

 

 Elektrisch verwarmde hondenbedden

 

 Deze bedden hebben een elektrisch verwarmingselement in de bodem van het bed, dat warmte produceert om het bed te verwarmen. De beste elektrisch verwarmde hondenbedden zijn thermostatisch geregeld, zodat ze niet kunnen oververhitten. De thermostaat stelt u in staat het bed op de gebruikelijke lichaamstemperatuur van uw hond te houden. Sommige bedden kunnen ook zo worden ingesteld dat de temperatuur lager wordt wanneer uw hond niet aanwezig is, zodat uw hond kan terugkeren naar een warm bed zonder dat het een fortuin kost aan stroomverbruik.

 Dergelijke bedden kunnen worden geleverd als volledige huisdierbedden met kussens en versterkte zijkanten of als slaapkussens. Terwijl de volledige bedden meestal alleen bedoeld zijn voor gebruik binnenshuis, kunnen de matten vaak ook buitenshuis worden gebruikt, in kennels, hondenhokken of schuurtjes. Het is echter belangrijk dat u de fabrikant raadpleegt voordat u een verwarmd bed voor huisdieren buitenshuis gebruikt.

 Het belangrijkste bij elektrisch verwarmde ligbedden zijn de veiligheidsvoorzieningen, zoals een MET-veiligheidscertificaat en een kauwvrije kabel. Elektrisch verwarmde bedden zijn niet geschikt voor huisdieren die de neiging hebben hun bed of ander meubilair te vernielen, omdat er altijd het risico bestaat dat ze op het elektrische element zullen doorbijten.

 Best Verwarmd Hondenbed FAQ:

 V: Wat zijn verwarmde hondenbedden?

 A: Een verwarmd hondenbed is een bed dat zichzelf verwarmt door het gebruik van speciale warmtereflecterende materialen of een elektrisch verwarmingselement bevat om uw hond extra warmte te geven. Dergelijke bedden zijn er in verschillende stijlen, van volledige loungeslapers tot slaapmatten.

 V: Waarom een verwarmd hondenbed kopen?

 A: Verwarmde hondenbedden helpen uw hond om een optimale lichaamstemperatuur te behouden, ongeacht de luchttemperatuur. Dit zorgt voor een meer rustgevende en comfortabele slaap en vermindert het risico dat ze kou vatten en vatbaar worden voor andere ziekten. Verwarmde hondenbedden kunnen ook helpen om de pijn en het lijden van een reeks gewrichts- en rugaandoeningen te verminderen, waaronder artritis, heupdysplasie en wervelkolomproblemen. Ze kunnen ook ondersteuning bieden voor senior honden die meer stijfheid en gewrichtspijn kunnen hebben dan hun jongere tegenhangers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.