Een hond is een hond, nietwaar? Niet helemaal. Honden zijn er in alle soorten en maten met verschillende behoeften als het op meubels aankomt. Sommige zijn te klein voor mensenmeubels maar passen wel op hondenbanken, terwijl andere hun lange lijf liever over de vloer of bank uitstrekken. Weer anderen hebben meer dan één hondenbed nodig omdat ze graag alleen of met andere honden slapen. Wat de voorkeuren van je hond ook zijn, er zal iets zijn dat precies bij hem past!

hondensofa

Wat is een hondensofa?

Een hondensofa is een hondenbed dat comfortabel en veilig kan zijn voor je hond. Ze zijn er in vormen, maten, en kleuren.

Waar op letten bij de aanschaf van een hondensofa?

– de hondensofa moet groot genoeg zijn voor de grootte en de behoeften van je hond, maar niet te groot waar hij verdwaalt op zijn eigen plekje

– de hondensofa moet stevig zijn met bescherming tegen kauwen, krabben en klauwen -de hondensofa moethondvriendelijk – hondenstoffen zijn het best

– hondenbanken moeten hond bestendig zijn – geen knopen of kleine onderdelen die door de hond eraf gekauwd kunnen worden

– hondenbanken moeten comfortabel zijn voor je hond om op uit te rusten en zich uit te strekken na wat speeltijd buiten.

Wat zijn de voordelen ervan?

– hondenbanken zijn ontworpen voor de grootte en het gewicht van de hond

– hondenbanken hebben armleuningen waar de hond zich aan kan meten om te zien of het past

– hondenbanken zijn rugloos voor comfort en gemakkelijk ademen

– hondenbanken zijn duurzaam voor honden die graag aan meubels krabben

– hondensofa’s zijn vlekbestendig

 Tips voor het kopen van hondenmeubels

– prijzen van hondenbedden variëren van $300-$1000, afhankelijk van grootte, materiaal en ontwerper

– hondenmeubelwinkels voeren een grote verscheidenheid aan hondenbedden in verschillende prijsklassen met verschillende stijlen, kleuren en ontwerpen voor de specifieke behoeften van je huisdier – Denk na over de grootte van je hond en ook over de grootte van andere huisdieren bij wie ze graag slapen, voordat je een hondenbank koopt (grotere honden geven meestal de voorkeur aanhondenbedden die groot genoeg zijn om twee honden mee te laten slapen)

– hondenbanken moeten stevig en duurzaam zijn – hondenstof is het beste

– hondenmeubels zijn er in allerlei kleuren, maten, stijlen, vormen en ontwerpen. De prijsklasse hangt af van het gebruikte materiaal (katoen $300-$500 hondenbanken vs hondenstof $1000 hondenbanken)

– hondenmeubels kunnen ook van leer of kunstleer zijn

– fabrikanten van hondenbedden bieden een breed scala van ontwerpen aan, waaronder extra grote hondenbedden en orthopedische hondenbedden, maar ook heel kleine harige hondenbedden. Bedenk waar je je hondenmeubels neer zult zetten voordat je ze koopt. Neem je hond mee om te zien of hij het nieuwe bed leuk vindt als je een nieuwhondenbed.

– fabrikanten van hondenmeubels maken hondenbanken in zowel houten als metalen frames

– hondenbanken variëren van $300-$1000+, afhankelijk van het materiaal, de kleur, de stijl, de grootte en het ontwerp van de hondenbank(en) die nodig zijn voor de behoeften van je hond

 koopgids – wat te kopen (voor je hond)

i. hondenbedden zijn goed voor kleinere honden die houden van knusse slaapplaatsen die hen een veilig gevoel geven met een zacht stoffen materiaal. Met armleuningen waarmee ze zich kunnen opmeten, weten ze of het past of niet! Het moet comfortabel zijn met een soort demping, of het nu van traagschuim en andere dempende materialen gemaakt is of gewoon een gewoon hondenbedmatras.

ii. hondenbanken zijn aan te bevelen voor honden die zich graag uitstrekken, loungen of snoezelen in grote hondenbanken waar ze onder kunnen kruipen en slapen tussen verschillende hondenvrienden!

iii. hondenmeubels zijn een goede investering voor je hond als hij graag de hele dag op het hondenbed ligt (dat is wat wij doen). We houden meer van onze hondenmeubels dan van wat dan ook! Honden zijn meestal veilig bij het gebruik van hondenbedden omdat je ze op hun rug kunt leggen zonder gevaar voor verstikking als ze per ongeluk iets inslikken terwijl ze rondliggen met niets om op te kauwen. Honden verpesten hondenbedden ook niet zo erg als ze dat zouden doen met andere ‘lekkernijen’ die in huis kunnen rondslingeren!

iv. Hondenbedden zijn er inallerlei soorten hondenmaten, hondenstijlen, hondenkleuren en hondenvormen. Je kunt hondenbedden kopen in ovale of ronde hondenvorm, afhankelijk van de grootte van je hond. Er zijn hondenbedden verkrijgbaar waar alleen kleine honden op passen (bijvoorbeeld een hondenframe met een extra klein hondenbed) of die groot genoeg zijn om er twee honden comfortabel op te laten passen!

Hoe maak je ze schoon?

Hondenbanken zijn hondenbedden die comfortabel kunnen zijn voor je hond. Je moet ze elke dag borstelen. Soms blijft er hondenhaar in de hondensofa vastzitten, wat slecht is voor honden. Het hondenhaar is niet goed en niet gezond want het komt ook op je kleren en op de hondensofa.hondenhaar op hondenmeubels hondenbank hondenbedden hondenbanken Over hondenhaar dat op hondenmeubels zit komt het overal. Als het hondenhaar in voer- en waterbakken komt, maakt het die moeilijk schoon te maken en af te wassen. Als je daarna aan het eten of drinken bent kan er hondenhaar in je mond komen, wat helemaal niet goed is voor honden! Hondenhaar blijft ook aan een hondenbed kleven doordat de hond aan de hondenbank krabt en zijn nagels in het hondenkussen graaft. Probeer geen spray-on reiniger met sterke chemicaliën te gebruiken, zoals bubble gums of reinigers met pepermuntolie, want die doen je ogen branden als je ze per ongeluk in je ogen krijgt!

Conclusie

hondenmeubels kunnen voor hondenbezitters een grote investering zijn, dus is het belangrijk te weten wat je hond wel en niet mooi vindt. Geef je om het uiterlijk van je huis of appartement, dan zijn hondenbanken misschien niet de beste optie omdat ze de neiging hebben snel vuil te worden. Hondenbedden zijn geweldig als je iets wilt dat je hond van de bank af houdt als je niet thuis bent, met armleuningen waarmee ze zich naar eigen goeddunken kunnen opmeten! Hondenbedden zijn er meestal in orthopedische stijlen of traagschuim varianten, afhankelijk van hoeveel comfort nodig is voor hun grootte en ras. En onthoud: honden houden meer van hondenmeubels dan van wat dan ook, dus zorg ervoor dat de jouwe genoeg ruimte heeft om zich op uit te strekken