Eigenaars van huisdieren vragen zich altijd af hoe ze de juiste hondenmand kunnen kiezen. Er zijn veel factoren die bij deze beslissing in overweging genomen moeten worden. Enkele factoren zijn: kosten, grootte, materiaal, en kleur. Dit artikel gaat in op deze belangrijke kenmerken van een hondenmand, om je te helpen een HONDENMAND TE KIEZEN!

Waarom een hondenmand gebruiken

Voor een hond is het als hun eigen kleine privéruimte waar ze comfortabel en zonder stress kunnen rusten.
Het is niet alleen leuk voor de hond, maar ook voor u.

 

Een hondenmand voor een kleine hond

Heb je een kleine hond? De meeste kleine honden houden ervan om in een afgesloten ruimte te liggen. Kies een mand met dikke zachte randen voor je pup, want daar kunnen ze lekker tegenaan kruipen.

Een hondenmand voor een kleine hond

Een kleine hond heeft een plek nodig om te rusten, dus waarom zou je hem niet zijn eigen mand geven?

Een kleiner huisdier heeft misschien wat extra comfort nodig terwijl hij zich ontspant in huis of buiten op wandelingen.

Kies een hondenmand die past bij de slaaphouding van de hond

Er zijn honden die zich graag opkrullen, en er zijn er ook die zich uitstrekken. Honden die de voorkeur geven aan een gekrulde vorm zullen minder ruimte nodig hebben in hun hondenbed. Sommige rassen houden van ronde vormen, dus je kunt ook op zoek gaan naar een ovaal of donutvormig exemplaar!

Sommige honden verkiezen een gestrekte slaaphouding terwijl andere een gekrulde kiezen, met verschillende voorkeuren afhankelijk van het ras – sommige willen ronde bedden terwijl andere meer rechthoekige hondenhokken wensen.

Koop een hondenmand die de juiste maat heeft! De rand mag niet te hoog zijn en je moet rekening houden met de maten van je hond. Meet ze terwijl ze slapen, en tel er dan bij het uitzoeken van een nieuwe mand 10 cm bij op voor hun comfort.

Orthopedische hondenmanden: Je zult niet geloven hoe comfortabel ze zijn

Orthopedische hondenmanden zijn een must-have voor elke huisdiereigenaar die er zeker van wil zijn dat zijn pup de meest comfortabele slaapplaats heeft. Deze artikelen bieden ventilatie en luchtstroming, dus ze zijn perfect voor gebruik in de zomer!