Waarop te letten bij het kopen van hondendekens

 Het is nooit echt gemakkelijk om een deken voor je huisdier te kiezen. Sommige ouders vinden het eigenlijk niet erg om hun huisdieren afdankertjes of oude menselijke dekens te geven. Hoewel dit voor de meesten aanvaardbaar is, kan het zijn dat de stof niet echt geschikt is voor honden. Om u te helpen de best mogelijke deken voor uw huisdier te bepalen, moet u aan het volgende denken.

Hondendeken

 Grootte van uw hond

 

 Het spreekt voor zich dat de hondendekens die u zou willen kopen groter moeten zijn dan de grootte van uw hond. Als bepaalde delen van zijn lichaam worden blootgesteld aan koude temperaturen, is het doel van een deken helemaal niet meer te bereiken.

 Er zijn dekens die in één enkel pasklaar ontwerp worden geleverd. Zorg ervoor dat de deken het hele lichaam van uw huisdier kan bedekken, anders kunt u het beste kiezen voor een product dat u verschillende maten kan bieden. Laat uw hond op zijn zij liggen en meet de oppervlakte die hij inneemt. Dit moet uw referentie zijn bij het maken van een hondendeken aankoop.

 

 Materiaal van de hondendeken

 

 Er zijn tal van materialen die een goede deken voor uw hond kunnen maken. Als u echter op zoek bent naar een optimale warmte- en koudeafvoer, dan zult u zeker voor bont gaan, omdat dit de beste warmte-isolerende eigenschappen heeft. Er is tegenwoordig veel synthetisch of imitatiebont verkrijgbaar, dus u hoeft zich niet schuldig te voelen over dieren die worden gedood voor hun vacht. Wol heeft ook een uitzonderlijke thermische isolatie. Helaas is het vrij duur en erg zwaar voor uw huisdier. Fleece is altijd een goede optie, omdat het licht van gewicht is. En dat niet alleen, het houdt uw hond ook warm en behaaglijk. Het enige nadeel van fleece is dat het niet waterafstotend is. Dus als dit een echt punt van zorg voor u is, kunt u misschien beter een fleecedeken met een waterdichte voering nemen. Katoen is dik en kan zorgen voor warmte voor uw huisdier.

 

 De duurzaamheid van de hondendeken

 

 Honden zullen altijd kauwen. Het maakt niet uit of het milde kauwers of krachtkauwers zijn. Het zit in hun genen. Daarom loont het de moeite om een hondendeken te kopen die niet gemakkelijk aan flarden wordt gescheurd. Hiervoor hebt u een deken nodig die niet stapelt, want honden kunnen hun tanden in deze draden zetten en ze eruit trekken. U kunt ook kijken naar de randen van de deken of deze dubbel gestikt zijn of beschermd tegen rafelen.

 

 Onderhoud

 

 De meeste ouders van huisdieren houden er echt niet van om de spullen van hun huisdier met de hand te wassen. De meesten houden ook niet van het verwijderen van dierenharen op dekens of zelfs van het opdrogen van ongelukjes. Als u zich hier echt zorgen over maakt, dan is het noodzakelijk dat u een deken kiest die gemakkelijk in de wasmachine kan en relatief gemakkelijk schoon te maken is met een snelle veeg van een schone doek. Als haar een probleem is, neem dan iets dat geen magneet wordt voor het haar of de vacht van uw huisdier.

 

 Budget

 

 Er is een algemene opvatting dat duurdere producten gemaakt zijn van materialen van hogere kwaliteit en dat goedkopere producten gemaakt zijn van goedkope materialen. Hoewel dit misschien opgaat, is het nog steeds erg belangrijk om het materiaal en de kwaliteit van de constructie van een product te controleren in plaats van alleen op de prijs af te gaan. De ervaring leert ons dat soms zelfs het duurste artikel niet noodzakelijk een goede kwaliteit garandeert. Houd hier rekening mee in uw budget.

 

 Voordelen van het gebruik van hondendekens

 Het is gemakkelijk om de voordelen te zien van het gebruik van een deken voor onze honden. We kunnen gewoon denken aan de vele voordelen die onze eigen deken ons biedt en we zullen al een idee hebben van wat het ook kan doen voor onze huisdieren. Het blijkt echter dat dit niet de enige voordelen zijn die hondendekens aan huisdieren bieden. Hier zijn nog een paar andere.

 

 Bevordert het gevoel van veiligheid van de hond

 

 Had u als kind ook een favoriet speeltje of dekentje dat u gewoon moest hebben? Je zou je waarschijnlijk angstig en onzeker voelen elke keer dat je dit speeltje niet ziet of gebruikt, toch? Zo is het ook met dekens, vooral als je een hond hebt die al sinds zijn puppytijd dezelfde deken gebruikt. De geur en de textuur van de deken geeft honden een gevoel van veiligheid. Het is alsof ze zich een stuk veiliger voelen met de deken onder hen of over hen heen.

 

 Verbetert de nachtrust van uw huisdier

 

 Een hond die zich veiliger voelt met de wetenschap dat zijn favoriete deken dicht tegen zijn lichaam ligt, is een hond die veel beter kan slapen en uitrusten. Als honden beter kunnen slapen, kunnen ze hun energie weer aanvullen en voelen ze zich de volgende dag een stuk energieker. Slaap verbetert ook andere processen in het lichaam van de hond, waardoor de algehele gezondheid verbetert.

 

 Biedt een veilige zone voor huisdieren

 

 Dit heeft te maken met het bevorderen van het gevoel van veiligheid bij de hond. Wanneer honden op reis gaan naar een onbekende plek kunnen ze zich erg angstig voelen. Hun deken bij zich hebben kan hen een gevoel van veiligheid geven. Ze weten dat ze in hun ‘veilige zone’ zijn, dat niemand hen zal lastigvallen. Hetzelfde geldt in andere situaties die angst oproepen. De deken kan een comfortzone worden voor huisdieren.

 Natuurlijk is er altijd de warmte en het comfort die dekens bieden, evenals een relatieve mate van bescherming voor uw bekleding, beddengoed en meubels, hoewel dit niet echt waarschijnlijk is tegen morsen of lekken.

 Beste Hondendeken FAQ:

 V: Hoe verwijder ik hondenhaar uit hondendekens?

 A: Er zijn verschillende manieren waarop u hondenhaar gemakkelijk kunt verwijderen uit dekens, van uzelf of van uw huisdieren. Ten eerste zijn er rollers met een zelfklevende achterkant. Het blootleggen van het klevende oppervlak voordat u het over de deken rolt zou moeten helpen om hardnekkig haar te verwijderen. Als alternatief kunt u een bal van kleefband of ducttape maken met de klevende kant naar buiten. Dep de klevende bal op de deken totdat alle haren zijn verwijderd.

 Als je een fleecedeken hebt, kun je rubberen handschoenen dragen. Leg de deken op een vlakke ondergrond en glijd met uw gehandschoende hand over het oppervlak van de deken. Als het haar niet loslaat, kunt u uw rubberen handschoenen natmaken in gewoon water voordat u ze opnieuw over de deken haalt. U kunt ook een droogtrommeldoekje gebruiken en dit over het oppervlak van de deken wrijven. De statische elektriciteit die hierdoor wordt opgewekt, zou moeten helpen het haar van de stof te verwijderen.

 V: Welke maat van hondendeken moet ik kiezen?

 A: Zoals eerder vermeld, is de grootte van uw hond een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een hondendeken. Het moet het lichaam van uw huisdier kunnen bedekken. Daarnaast kunt u ook rekening houden met de grootte van het bed of de bench van uw huisdier als u de deken in deze ruimtes gaat gebruiken. In het ideale geval moet de deken altijd groter zijn dan het te bedekken gebied.

 V: Waarom kauwen honden op hondendekens?

 A: Hondenexperts zeggen dat de belangrijkste reden waarom honden de neiging hebben om op dekens te kauwen, is dat ze op zeer jonge leeftijd abrupt bij hun moeder zijn weggehaald. Met andere woorden, ze werden niet goed en geleidelijk gespeend. Puppy’s hebben de inherente behoefte om gedurende de eerste 3 tot 4 weken van hun leven aan de borsten van hun moeder te zuigen en te voeden. Als ze abrupt van deze zuigactiviteit worden afgehouden, heeft dit de neiging zich op latere leeftijd te uiten in destructief kauwen.

 Een andere reden waarom honden op dekens kauwen, is dat ze als puppy vonden dat kauwen op zachte dingen hun tandproblemen kon verzachten. Als ze geen tandkauwtabletten kregen om hun pijnlijke tandvlees te verzachten, vonden ze het kauwen op hun deken uiteindelijk een goed alternatief. Jammer genoeg, dragen ze dit gedrag over als ze opgroeien.

 Volwassen honden die als pup nooit kauwproblemen hadden en dan plots een voorliefde ontwikkelen voor het kauwen op stof, kunnen ernstige verlatingsangst of eender welke vorm van hondenangst hebben. Het is door het kauwen dat ze hun frustraties kunnen afreageren en alle negatieve energie kunnen verbruiken die gepaard gaat met angst.

 

 Onze top keuze

 Het kiezen van de beste hondendeken was nooit gemakkelijk omdat bijna elk product precies dezelfde kenmerken had, vooral de materialen die gebruikt werden bij de constructie. Als er al verschillen waren, dan hadden die vooral te maken met de aanwezigheid (of afwezigheid) van decoratieve elementen, afmetingen en prijzen.

 We hebben onze selectie beperkt tot de top drie, namelijk PetFusion’s Micro Plush, PAWZ Road’s Fleece Fabric, en Bone Dry’s DII Microfiber. Bone Dry zou een gemakkelijke keuze zijn geweest, behalve dat het maar in één maat verkrijgbaar was. PetFusion heeft deze beperking aangepakt en biedt huisdierouders de keuze uit 4 verschillende maten. Bovendien maken de omkeerbare functies het een waardig dekentje voor honden. Helaas was er maar één effen kleur – leigrijs. Dit brengt ons bij de PAWZ Road. Deze derde mededinger komt in 3 maten en 3 verschillende kleuren design opties. Hij is ook lager geprijsd dan de andere twee kanshebbers. Het geniet ook de erkenning van meer huisdierouders. Als het aankomt op het warm en knus houden van huisdieren, doet het ook zijn werk goed.

 Voor zijn vriendelijke prijs, ruime selectie van kleuren ontwerpen en maten, huisdier verwarmende capaciteiten, en multi-purpose ontwerp, de PAWZ Road Fleece Fabric Soft en Cute Pet Dog Blanket uiteindelijk verdiende onze knik als de beste hond deken op de markt vandaag.

 Hondendekens bieden een knusse oplossing voor honden die gemakkelijk vatbaar zijn voor koude temperaturen. En hoewel er andere manieren zijn waarop ouders hun honden warmte kunnen geven, hebben dekens een speciaal doel als bevorderaars van het gevoel van veiligheid bij de hond. Dat gezegd hebbende, zou onze lijst van de beste hondendeken u moeten helpen bij het nullen van het meest geschikte stuk comfortstof voor uw hond.

Leave a Reply

Your email address will not be published.