Waarom houden honden van grotten?

hondengrot

 Heb je je ooit afgevraagd waarom je hond zich graag verstopt in een afgesloten ruimte om een dutje te doen? Nou, het gaat terug naar een tijd toen wolven moesten overleven in het wild. Om veilig te slapen, maakten wilde honden holen om zich te verbergen voor roofdieren. Deze dichte holen gaven de wilde honden een gevoel van veiligheid terwijl ze sliepen. Hoewel uw pup gedomesticeerd is, heeft hij een aantal van de wilde instincten van de wolf geërfd, waaronder de behoefte om zich in een veilig hol te verstoppen, vooral als hij het angstig of koud heeft. En dat kan overal in uw huis zijn, van hun bench tot verstoppen onder een deken of kussen.

 

 Waar moet je op letten bij het kiezen van een hondengrot bed?

 Het kiezen van het juiste type hondengrotbed is een belangrijke eerste stap. Hier zijn de belangrijkste dingen die u moet overwegen:

 De voorkeur van uw hond: Het afstemmen van het grot bed op hoe uw hond graag slaapt zal ervoor zorgen dat hij een blije pooch is! Als hij zich graag ingraaft onder dekens of het dekbed, dan is een nestbed met een niet-ondersteund dak een goede keuze. Houdt hij echter niet van het opgesloten gevoel, dan is een bed met een vast dak zijn manier om te ‘gaan grotten’.

 Grootte: Het grot bed moet groot genoeg zijn om uw hond comfortabel te houden als hij ligt, maar nog steeds dat gezellige, afgesloten gevoel te creëren. Om er zeker van te zijn dat het de juiste maat is, leest u de richtlijnen van de fabrikant, die meestal gebaseerd zijn op het maximale gewicht. Of meet de lengte van uw hond als hij ligt en tel daar een centimeter of twee bij op.

 Materiaal: Grotbedden kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, waaronder fleece, suède en microvezel. De keuze zal afhangen van de prijs en het comfort van uw hond, maar zorg er altijd voor dat het materiaal hypoallergeen en veilig voor huisdieren is.

 Duurzaamheid: Het nieuwe grotbed van uw hond zal veel gebruikt worden, dus zorg ervoor dat het stevig genoeg is voor uw hond en zijn gewoonten. Het materiaal en de constructie moeten bestand zijn tegen kauwen, krabben en algemeen hondengedrag, maar het moet wel comfortabel genoeg zijn.

 Ondersteuning: Ja, het kan zijn om te knuffelen, maar het grot bed moet ook het juiste niveau van ondersteuning bieden voor uw hond, vooral als ze ouder zijn en problemen hebben met hun gewrichten. Controleer de vulling in het bed om er zeker van te zijn dat uw hond er comfortabel in ligt. Kijk ook naar de bouwkwaliteit als u gaat voor een grot bed dat een ondersteunde ingang heeft (in tegenstelling tot een niet-ondersteunde, slappe ingang).

 Gemakkelijk schoon te maken: Kies een grot bed dat gemakkelijk fris en schoon te houden is en inclusief afneembare hoezen en kussens. En idealiter wil je dat het hele bed wasbaar is, dus veilig voor de wasmachine in plaats van spot gereinigd.

 Voordelen van hondenbedden met een kap

 Hoewel ze niet voor alle honden zijn, zijn er veel voordelen aan hondenbedden met een capuchon:

 

 

 Voor kleine honden. Een grot bed is de perfecte gezellige retraite voor kleine rassen en puppies, vooral als ze gevoelig zijn voor de kou.

 

 

 Onze top keuze

 Met zijn fleece voering, orthopedisch kussen, en afneembare hoes, is de Furhaven hondenbed de ultieme zachte-kap grot bed. Met de kap omhoog creëert de Furhaven een comfortabele ruimte voor uw ingravende hond om lekker in te slapen. En het is gemakkelijk om te zetten in een open bed door de dekenhoes terug te rollen. Met zijn hoge kwaliteit, duurzame bouw, komt de Furhaven als onze beste keuze grot huisdierenbed uit de bus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.