En daar heb je het – wat wij denken dat de beste behendigheidstunnels op de markt zijn op dit moment. Wij hopen dat deze gids u een beter inzicht in uw opties heeft gegeven en u en uw pup heeft aangemoedigd om deze leuke activiteit eens te proberen.

 

 De aanschaf van behendigheidsmateriaal voor honden is echter pas de eerste stap! We hebben ook een aantal veelgestelde vragen over behendigheid voor honden beantwoord en een aantal tips en trucs verzameld om u op weg te helpen. We hopen dat deze gids uw ticket naar behendigheidstraining kan zijn – veel succes!

 Dingen om te overwegen bij de aankoop van een behendigheidstunnel voor honden

 Zoals deze lijst duidelijk maakt, zijn er een heleboel opties beschikbaar als het gaat om het kopen van een behendigheidstunnel! Welke tunnel u besluit te kopen, hangt sterk af van uw individuele behoeften – hieronder vindt u enkele van de belangrijkste factoren om te overwegen.

 

 Grootte

 

 Veel behendigheidstunnels zijn ontworpen in overeenstemming met de voorschriften van de AKC (American Kennel Club), wat in wezen betekent dat ze wedstrijdklaar zijn. Deze tunnels zijn meestal 18 meter lang, met een diameter van 24 inch. Als u uw hond met een van deze tunnels traint, is hij gewend aan de grootte en de vorm van de tunnel, maar kleinere honden en puppy’s vinden dit misschien wat te groot. U hoeft behendigheidstraining echter niet af te schrijven alleen omdat uw hond klein is – u kunt overwegen een kleinere tunnel aan te schaffen, zoals nummer 10 op onze lijst.

 

 Materiaal

 

 De meeste tunnels op onze lijst zijn gemaakt van een polymeer stof genaamd Dacron. Dacron is duurzaam en veelzijdig, dus deze tunnels zijn meestal bestand tegen de slijtage van honden die er keer op keer doorheen (of erin) razen. Dacron tunnels zijn meestal budgetvriendelijk en licht van gewicht, maar ze mogen niet gedurende langere tijd buiten worden gelaten. Tunnels van PVC zijn beter geschikt voor deze functie. Ze zijn zwaarder, zodat u ze niet hoeft vast te pinnen met palen of zandzakken, en ze zijn volledig waterdicht. Deze tunnels zijn over het algemeen duurder, maar zijn zeker een goede investering voor meer ervaren trainers. Omdat ze minder draagbaar zijn dan hun Dacron tegenhangers, zijn PVC-tunnels ook beter geschikt om een permanente plaats te hebben.

 

 Budget

 

 Als je nieuw bent in de honden behendigheid, is het waarschijnlijk niet de beste optie om je geld uit te geven aan de duurste tunnel die beschikbaar is! Tunnels van goede kwaliteit zijn te vinden voor elk budget, maar die aan de meer economische kant van het spectrum gaan misschien niet zo lang mee, en moeten niet te veel aan de elementen worden overgelaten.

 Voordelen van het gebruik van Agility-tunnels voor honden

 Agility training, in het algemeen, is enorm gunstig voor honden en eigenaars gelijk, en tunnels zijn een geweldig startpunt voor een aantal redenen:

 

 

 

 Tips voor behendigheidstraining

 Beginnen met behendigheidstraining met uw hond lijkt misschien een enorme belasting, maar met kleine stapjes en veel aanmoediging kan iedereen deze opwindende hobby een kans geven. Hieronder vindt u een paar tips om te beginnen.

 

 Wees voorbereid

 

 Voordat u aan uw behendigheidstraining begint, is het belangrijk dat uw hond een paar basiscommando’s begrijpt. Dat zijn:

 

 

 Deze vaardigheden zijn een belangrijke opstap naar het uitvoeren van complexere taken. Er is online veel trainingsadvies te vinden, maar u kunt ook overwegen uw hond mee te nemen naar gehoorzaamheidscursussen voor wat ondersteuning.

 

 Train in kleine stapjes

 

 Behendigheid met honden kan indrukwekkend zijn, dus het is niet meer dan normaal dat u snel vooruit wilt met trainen. Als u echter de tijd neemt, leert uw hond de commando’s grondiger en kunt u een betere vertrouwensband opbouwen. Verdeel taken die voor uw hond ontmoedigend kunnen zijn in eenvoudigere stappen voor de beste resultaten en minimale stress.

 U kunt uw hond trainen om andere behendigheidshindernissen te nemen met behulp van soortgelijke methoden – het belangrijkste is om geleidelijk op te bouwen. Andere veel voorkomende behendigheidshindernissen zijn:

 

 

 Als u wilt, kunt u al deze behendigheidsattributen kopen, maar sommige obstakels kunnen worden vervangen door huishoudelijke artikelen – althans in het begin. PVC-buizen en bezemstelen zijn bijvoorbeeld uitstekende weefpalen of sprongen! Uiteindelijk wilt u misschien een behendigheidsset voor honden aanschaffen, zodat u een grote verscheidenheid aan obstakels hebt om mee te trainen, waardoor het interessant blijft voor zowel u als uw hond.

 

 Zoek ondersteuning

 

 Beginnen met een nieuwe hobby kan ontmoedigend lijken, maar gelukkig zijn er genoeg behendigheidscursussen voor beginners, waar u en uw hond samen met anderen les kunnen krijgen van een professional. Als uw budget niet toereikend is voor lessen, waarom vormt u dan geen team met een ander hondenvriendje? Samen leren is meestal effectiever, en maakt de hobby nog leuker!

 

 Beste Honden Agility Tunnels FAQ:

 V: Op welke leeftijd moet ik beginnen met behendigheidstraining?

 A: Honden kunnen pas officieel aan behendigheidswedstrijden meedoen als ze 18 maanden oud zijn, en training wordt niet aanbevolen tot ze 12 maanden oud zijn. Behendigheidstraining kan te intensief zijn voor jonge puppy’s, maar op de juiste leeftijd zijn korte pogingen tot aanmoediging en geduldige training prima. U kunt zelfs een behendigheidsuitrusting voor puppy’s kopen die speciaal is ontworpen voor jongere honden.

 V: Hoe kan ik mijn hond trainen om een tunnel te gebruiken?

 A: Zoals elke succesvolle hondentraining, moeten behendigheidstaken in kleinere stappen worden opgedeeld, en moet u uw hond in elke fase aanmoedigen en belonen. Hieronder vindt u een basisoverzicht van hoe u kunt beginnen met uw hond te leren door een behendigheidstunnel te rennen:

 

 

 Vergeet niet om uw hond regelmatig aan te moedigen, en geef hem regelmatig traktaties voor het volbrengen van taken.

 V: Hoe krijgt u uw hond mee in behendigheid?

 A: Bijna elke hond kan plezier beleven aan behendigheid – het geeft een geweldige kans om zowel zijn lichaam als geest te trainen, en biedt ook volop de gelegenheid om een band op te bouwen met baasjes. Ongeacht het fitnessniveau van u en uw hond, er is vast wel behendigheid waar u aan mee kunt doen. U kunt beginnen met een beginnerscursus of online advies inwinnen – wij hebben een aantal uitstekende blogs over dit onderwerp voor u verzameld, die u hieronder kunt vinden.

 Probeer wel eerst de basiscommando’s ‘zit’, ‘blijf’, ‘ga liggen’ en ‘kom’ in de woordenschat van uw hond te verankeren voordat u met behendigheid begint. Trainen is veel gemakkelijker vanaf een solide basis.

 V: Is behendigheid een sport?

 A: Behendigheid wordt geclassificeerd als een ‘hondensport’, waarmee het in dezelfde categorie valt als sledehondenrennen en herdershondenproeven. In tegenstelling tot veel andere hondensporten, plaatst agility eigenaren in het hart van de actie, en vereist dat ze bijna net zo betrokken zijn als de honden zelf! Hoewel mensen van alle fitnessniveaus aan behendigheid kunnen deelnemen, stimuleert de praktijk een betere conditie voor zowel u als uw hond. In die zin is behendigheid voor honden een sport voor baasjes, net zoals wandelen of joggen dat is.

 Onze top keuze 

 Hierboven vindt u de beste behendigheidstunnels voor honden die momenteel verkrijgbaar zijn, en de beste in de show is die van HDP. Hun tunnel voldoet aan de ACK wedstrijdnormen, waardoor het perfect is voor wedstrijdtraining, maar de betaalbare prijs betekent dat het ook geschikt is voor volledige beginners.

 De duurzame stof is bestand tegen alles wat honden er tegenaan gooien, en hij is veelzijdig genoeg om zowel binnen als buiten te worden gebruikt. De tunnel wordt geleverd met eigen palen – zorgvuldig gemaakt om uw hond niet te beschadigen – en een handige draagtas. Deze gemakkelijk te gebruiken optie is een geweldige aanvulling op de speelplaats van elke hond!

Leave a Reply

Your email address will not be published.