Hoe veilig gebruik te maken van een hondenzwembad

hondenzwembad

 Niet alle honden houden van water en zullen zich dus prima vermaken in een zwembad. Maar voor die hondjes die er een handje van hebben om in een bad gevuld met verfrissend koel water te blijven, is de bezorgdheid meestal gerelateerd aan hun veiligheid. De meeste deskundigen raden aan honden te trainen om de veiligheid in het zwembad te waarborgen. Maar als u alleen een draagbaar zwembad gebruikt dat slechts enkele centimeters diep is en waarin slechts één of twee van uw honden passen, kan een andere aanpak worden overwogen. Hier leest u hoe u een hondenzwembad veilig kunt gebruiken.

 

 Kies altijd het juiste hondenzwembad

 

 Dit is al een gegeven. Je moet zoveel mogelijk een hondenzwembad kiezen dat gemaakt is van bijna onverwoestbaar materiaal. De meeste van deze die vandaag op de markt beschikbaar zijn, zijn gemaakt van duurzaam PVC en vervolgens gevoerd met stof om het comfort te verbeteren. Als u het budget hebt, is het beter om een accessoire te nemen dat uit één stuk bestaat. Dit voorkomt het risico dat het zwembad uit zijn voegen barst en uw hond verwondt. Zware kunststoffen moeten tegen een stootje kunnen. Het product dat u kiest, moet in elk geval lek-, kauw- en krasbestendig zijn.

 De grootte van het hondenzwembad moet ook in overweging worden genomen, vooral als u uw hond nog niet goed hebt leren zwemmen. Koop geen zwembad dat veel dieper is dan wat uw hond aankan. Beschouw dit als een inleiding tot het zwemmen in een zwembad met menselijke afmetingen in de achtertuin.

 

 Train uw hond in gehoorzaamheid

 

 Voordat u begint met het overwegen van verschillende veiligheidstips voor hondenzwembaden, kunt u tijd en moeite investeren in de gehoorzaamheidstraining van uw hond. Het hondenzwembad mag dan ondiep zijn, hij moet bepaalde commando’s zoals “kom” begrijpen en gehoorzamen als u wilt dat hij een veel veiliger tijd heeft in het hondenbad. “Zit”, “ga liggen”, en “blijf” kunnen misschien niet gebruikt worden in het zwembad, maar deze kunnen zeker elders gebruikt worden. Het punt is dat u uw hond moet trainen om uw commando’s op te volgen, zodat u zijn veiligheid kunt helpen waarborgen, zelfs in een ondiep zwembad.

 

 Laat uw hond nooit uit het zicht

 

 U hebt uw hond misschien opgeleid om uw commando’s op te volgen, maar dat geeft u nog niet het recht om hem alleen te laten in zijn kinderzwembadje voor honden. Ongelukken gebeuren de hele tijd en meestal wanneer je het het minst verwacht.

 

 Leer huisdier reanimeren

 

 Hoe absurd het ook mag klinken, leren hoe je je huisdier moet reanimeren is erg belangrijk en moet nooit lichtvaardig worden opgevat. Het water mag dan ondiep zijn, maar uw mormel kan zo speels zijn dat het daadwerkelijk kan verdrinken omdat het water in zijn longen komt en niet in het spijsverteringskanaal. Daarom moet u uw huisdier ook niet zonder toezicht laten zwemmen, zodat u er meteen in kunt springen en uw huisdier kunt redden.

 

 Bescherm het tegen de hitte

 

 Natuurlijk is het hondenzwembad koel. Maar wist u dat de hitte in de buurt van het water juist intenser is? Het mag dan koel zijn in het zwembad, maar zodra uw huisdier eruit springt, wordt het blootgesteld aan een ongewoon hoog warmteniveau. Zorg dus voor voldoende schaduw en geef uw hond voldoende water om te drinken en gehydrateerd te blijven.

 Het krijgen van uw pooch een van de 10 beste hondenzwembaden in 2019 zou heel goed een van de meest verstandige manieren kunnen zijn waarop u kunt helpen ervoor te zorgen dat uw mormel een echt leuke tijd krijgt terwijl u het helpt zichzelf af te koelen van de zomerhitte. Om ervoor te zorgen dat je mormel echt geniet van zijn tijd in het zwembad, zul je ook enkele veiligheidstips in acht moeten nemen. Geef uw mormel vandaag nog de beste zomerpret.

 De voordelen van een hondenzwembad

 Misschien heeft u een hond die al een fervente zwemmer is. Hoewel er bepaalde rassen zijn die zich van nature aangetrokken voelen tot water, moet u niet verwachten dat uw puppy in eerste instantie meteen in uw zwembad springt. U moet begrijpen dat zwemmen niet iets is waar alle honden van nature voor geboren zijn. Ze moeten het leren.

 Een van de veiligste manieren om uw puppy te leren zwemmen is een puppyzwembad. Hondenzwembadjes geven uw hond een veel veiliger gebied waar hij het gevoel van het water kan leren waarderen en langzaam zijn hondenstreken kan leren.

 Een ander voordeel van een hondenzwembad is dat het ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt, zoals baden. Nogmaals, niet alle puppy’s vinden het heerlijk om gesopt te worden en daarna overgoten te worden met een puppy shampoo. Dit geldt vooral als je ze in een badkuip stopt waar ze zich opgesloten voelen. Door ze in een hondenzwembadje te doen, kunt u hun eventuele angst wegnemen.

 Een hondenzwembad is een geweldig hulpmiddel voor uw pup om plezier te hebben in de achtertuin. Natuurlijk kan hij samen met zijn nestgenoten in uw tuin rondrennen en met hun speelgoed spelen. Maar als u een extra element kunt toevoegen aan hun speeltijd, dan is het het allemaal waard. Vind het niet erg dat ze nat en vies worden. Het hoort allemaal bij speeltijd. Zorg er wel voor dat je ze daarna meteen in bad stopt. Plus, in de verzengende hitte van de zomer zal een puppyzwembad uw jonge hond koel houden.

 Waar moet u op letten bij het kopen van een hondenzwembad

 Als u op zoek bent naar het juiste hondenzwembad voor uw hond, zijn er een aantal dingen die u moet overwegen voordat u voor een bepaald zwembad kiest.

 

 Doel 

 

 Je moet beslissen of het zwembad dat u op zoek bent naar is in principe om te zwemmen of wil je meer als een waden zwembad. Als u wilt dat er in gezwommen wordt, dan moet het zwembad groot en diep genoeg zijn om uw hond echt te laten zwemmen. Als het alleen om te waden of om af te koelen is, dan is een zwembad met lagere wanden of een relatief ondiep zwembad voldoende.

 

 Activiteitsniveau van de hond 

 

 Dit heeft betrekking op het materiaal van het hondenzwembad dat u gaat kopen. Als je een huisdier hebt dat bekend staat om zijn hyperactiviteit met de neiging om te krabben en te kauwen op dingen, dan moet je een zwembad kiezen dat gemaakt is van vrijwel onverwoestbaar materiaal zoals metaal of misschien heavy-duty polyurethaan of een soortgelijk duurzaam polymeer. Als je een hond hebt die niet echt bekend staat om het krabben aan dingen, dan zou een hondenzwembad gemaakt van zwaar PVC moeten volstaan.

 

 Hoeveelheid toezicht 

 

 Elke activiteit die uw hond onderneemt vereist uw toezicht. Als u een hondenzwembad aanschaft, dan is het een must dat u de hele tijd toezicht houdt als uw hond in het zwembad is. Als u geen fulltime toezicht kunt houden, dan kunt u beter kiezen voor een pierenbadje of een ondiep zwembad.

 

 Gemakkelijk instappen

 

 Als u een groot en diep hondenzwembad voor uw huisdier koopt, moet u ook overwegen om een oprit voor honden te kopen die speciaal voor hondenzwembaden is gebouwd. Kleinere of ondiepere zwembaden hebben meestal geen hondenhelling nodig. De hoogte van de zijkanten moet echter laag genoeg zijn om het uw huisdier gemakkelijk te maken in en uit het zwembad te springen.

 

 Verschillende hondenzwembad ontwerpen

 Een van de dingen die u moet overwegen bij de aanschaf van een hondenzwembad voor uw hond is het ontwerp. Hier zijn een paar van de meest voorkomende honden zwembaden:

 

 Zwembad 

 

 Dit zijn grote en diepe zwembaden voornamelijk bedoeld om in te zwemmen. Ze zijn gemaakt van stevigere materialen omdat ze grotere hoeveelheden water zullen bevatten. Bovendien hebben ze veel ruimte in uw achtertuin nodig en moeten ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor uw hond om in en uit het zwembad te komen. Dit kan in de vorm van een hondenhelling of hondentrap.

 

 Waden zwembad

 

 Deze zwembaden worden pierenbadjes of waadbadjes genoemd omdat het water te ondiep is. Het is perfect voor honden die er de voorkeur aan geven om gewoon te gaan liggen en te likken aan het koele water dat zijn lichaam omhult. Het kan komen in verschillende ontwerpen, zoals poot- of bot-vormige zwembaden.

 

 Opblaasbaar hondenzwembad 

 

 Zoals de naam al doet vermoeden, moeten deze zwembaden worden opgeblazen om ze met water te kunnen vullen. Als het groot genoeg is, kan het eigenlijk functioneren als een hondenzwembad. Als het klein en ondiep is, dan functioneert het meer als een waadbad. Het probleem met dit ontwerp van hondenzwembad is dat het gemakkelijk doorprikt raakt.

 Tips voor het onderhoud van hondenzwembaden

 De meeste honden houden van een goede duik in de zomerhitte en het hebben van een hondenzwembad kan de perfecte manier zijn om hen te helpen afkoelen op een warme dag. Maar in tegenstelling tot mensen dragen ze veel meer vuil met zich mee en hebben ze de neiging om veel meer haar te laten vallen dan wij. Dus als u weet hoe u voor uw zwembad moet zorgen als ze klaar zijn met pootjebaden, is dat de beste manier om ervoor te zorgen dat u het jaar na jaar kunt blijven gebruiken. Het bespaart u niet alleen tijd, maar ook geld voor reparaties. U wilt niet dat de vacht van uw puppy het werk verstopt!

 Maak het hondenzwembad na elk gebruik schoon

 Het klinkt als een hoop gedoe, maar het handmatig schoonmaken van het zwembad als uw hond klaar is kan al een wereld van verschil maken. En als we zeggen schoonmaken, dan bedoelen we niet één keer per week, maar elke keer als uw hond klaar is met het zwembad. Als u het vuil en de haren laat opdrogen, maakt u het schoonmaken later alleen maar moeilijker.

 Eén hond in het zwembad is ongeveer het equivalent van 50 mensen. Een goede schoonmaakbeurt is dus een absolute must. Gebruik een zacht reinigingsmiddel en spoel het zwembad grondig uit als u klaar bent met schoonmaken om te voorkomen dat er vuil in het filtratiesysteem terechtkomt. Dit kan worden gedaan met een telescoopsteel, een robotstofzuiger of ouderwetse elleboogspieren.

 Wees voorzichtig met het chloorgehalte

 Chloor is veilig voor honden, zolang u het binnen de aanbevolen grenzen houdt. Door het chloorgehalte laag te houden, vermijdt u ongewenste reacties, aangezien de neuzen, oren en ogen van honden veel gevoeliger zijn dan die van ons. Over het algemeen geven eigenaren van huisdieren de voorkeur aan zoutchloorgeneratoren vanwege de lage chloorproductie. Maar als u zich toch zorgen maakt, wees dan voor de zekerheid niet bang om uw huisdier af te spoelen als hij uit het zwembad is.

 Bovendien moet u goed opletten waar u de chemicaliën in het zwembad bewaart, want de neus van uw arme hond kan de chloorgeur wel gebruiken.

Houd de filter in de gaten

 Over filters gesproken, het filter zelf schoonmaken is zeker de belangrijkste fase als u later een dure reparatie wilt voorkomen. Zolang u de filter schoon houdt, kunt u gemakkelijk onherstelbare schade voorkomen. Als u uw filter kent, weet u ook hoe u deze het best kunt reinigen.

 Patroonfilters

 Patroonfilters moeten vaker worden schoongespoten. Dit gebeurt door het filter te openen, het filter zelf te verwijderen (controleer het op mogelijke schade), en vervolgens het patroon af te spuiten met een gewone waterdruk – geen jet wash.

 Zandfilters

 Zandfilters vergen iets meer werk om ze schoon te houden, maar het is de moeite waard. Zorg er altijd voor dat u de pomp uitschakelt voordat u begint. Zodra de pomp is uitgeschakeld, zet u het filter op de stand “terugspoelen” en voert u een terugspoelcyclus uit om het filter schoon te maken.

 Bereid uw hond voor op het zwemmen

 Dit is waarschijnlijk de beste manier om te voorkomen dat uw hond onnodig extra moet worden schoongemaakt. Als u uw hond wilt voorbereiden op het zwemmen, moet u hem goed borstelen voordat hij het water ingaat. Door uw viervoeter grondig te borstelen voordat hij in het zwembad springt, verwijdert u overtollige vacht, vuil en puin die de boel kunnen verstoppen.

 Misschien vindt u onze laatste gids over de beste borstels voor kortharige honden ook interessant.

 Beste Hondenzwembad FAQ:

 V: Waarom zou ik een hondenzwembad kopen?

 A: Hoewel u uw kinderzwembadje voor dit doel kunt gebruiken, is het misschien niet opgewassen tegen uw huisdier. Kinderzwembaden zijn ontworpen om het gewicht van uw baby te dragen, niet dat van een hond van 100 pond. Het is om deze reden dat een hondenzwembad noodzakelijk kan zijn, vooral als u een waterminnend ras heeft zoals Labradors.

 Als je al een groot zwembad in je achtertuin hebt en je vindt het niet erg dat je huisdier samen met jou in het water springt, dan heb je duidelijk geen hondenzwembad nodig. Maar als je niet wilt dat je zwembad daarna vol zit met haren van huisdieren of als je niet wilt dat je huisdier chloor of andere chemische behandelingen van het zwembad op zijn lichaam of in zijn systeem krijgt, dan moet je echt een hondenzwembad kopen.

 Zelfs als uw hond geen zwemmer is, zal hij toch baat hebben bij een eigen zwembad, vooral in de zomer.

 V: Hoe krijg ik mijn hond in het hondenzwembad?

 A: Sommige honden hebben het meteen door als ze voor het eerst een plas water voorgeschoteld krijgen. Je ziet ze er bijna enthousiast in springen. Maar als uw huisdier een beetje schichtig is met het zwembad in de buurt, kan het zijn dat u hem moet helpen om aan het hondenzwembad te wennen.

 Plaats het hondenzwembad in uw achtertuin en laat uw huisdier het zwembad inspecteren. Als hij ziet of voelt dat er water in zit, springt hij er misschien wel meteen in. U kunt uw huisdier ook aanmoedigen om naar het zwembad toe te gaan. Blijf naast het zwembad en roep uw hond. Als hij naar u toe komt, prijs hem dan en geef hem zijn traktatie. Leg een rubberen speeltje in het zwembad en speel ermee. Of u stapt in het zwembad en moedigt uw hond aan hetzelfde te doen. Het gaat erom dat u het gedrag dat u van uw hond wilt, altijd versterkt door hem te prijzen en te trakteren.

 Herhaal dit proces verschillende keren totdat uw hond uit zichzelf in het zwembad springt. De truc is om het in het zwembad gaan door uw hond te laten herkennen als iets heel plezierigs. Dwing uw hond dus nooit om het in het zwembad gaan leuk te vinden. Wees geduldig.

 V: Is een hondenzwembad om in te zwemmen of alleen om in af te koelen?

 A: Het hangt allemaal af van de diepte van het hondenzwembad. Als het diep genoeg is dat uw hond de bodem van het zwembad niet echt kan raken zonder de rest van zijn lichaam onder te dompelen, dan zou het heel goed een geweldig hondenzwembad kunnen zijn om in te zwemmen. Echter, als het water slechts tot het niveau van de borst van uw hond of uw hond kan gemakkelijk op zijn voeten staan terwijl in het zwembad, dan is het doel van de hond zwembad is meer voor waden. Ondiepe zwembaden kunnen honden een meer comfortabele manier bieden om af te koelen, vooral tijdens de hete zomermaanden, omdat ze gemakkelijk op het zwembad kunnen gaan liggen zonder zich zorgen te hoeven maken dat ze onder water komen te staan.

 V: Heb ik een hellingbaan nodig voor mijn hondenzwembad?

 A: Dat hangt af van de grootte van uw hondenzwembad. Als het groot en diep genoeg is dat uw hond hulp nodig heeft om in en uit het hondenzwembad te komen, dan kunt u een hondenhelling aanschaffen. Anders, als je het hebt over een 8-inch hoog zwembad, dan kan uw hond net zo gemakkelijk springen over de randen.

 

 Onze top keuze

 Met een betrouwbare stevige en duurzame constructie in aanvulling op zijn no-fuss installatie, wint de FrontPet Opvouwbare Grote Hondenzwembad Badkuip gemakkelijk de pruim voor het beste hondenzwembad. De afzonderlijke panelen maken het opvouwen en opbergen gemakkelijker, terwijl de FrontPet de nodige stevigheid heeft om zijn vorm te behouden tijdens het gebruik. Het is ook lekvrij en scheurbestendig. En hoewel het duurder is dan de andere producten die we hebben beoordeeld, maakt het dat goed door ervoor te zorgen dat dit het laatste hondenzwembad is dat u ooit zult kopen, omdat het een leven lang mee zal gaan.

 Waarschuwing: Wanneer u online koopt, zorg er dan altijd voor dat u een legitiem product koopt, aangezien er veel bedrijven zijn die imitatieproducten zullen verkopen die gemakkelijk kunnen worden aangezien voor het echte werk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.