Hondenbedden zijn, voor het grootste deel, ontworpen voor optimaal comfort. Daarom wilt u een materiaal dat zacht en glad is en voldoende steun kan bieden aan de verschillende benige uitsteeksels in het lichaam van uw hond. Helaas weten we ook dat conventioneel zachte hondenbedden niet echt bestand zijn tegen de bijtkracht van hardnekkige kauwers. Ze scheuren gemakkelijk, er komen gapende gaten in, en na verloop van tijd worden ze aan stukken gescheurd.
Een hondenbed dat veel beter bestand is tegen de kauwgewoonten van uw hond dan conventionele hondenbedden, kan, zij het wat losjes, als onverwoestbaar worden geclassificeerd. We zeggen ‘losjes’ omdat de definitie van ‘onverwoestbaar’ net zo uiteenlopend kan zijn als de meningen van talloze hondeneigenaren. Voor sommigen is het al een onverwoestbaar hondenbed als de constructie duurzamer is – veel langer zijn vorm behoudt dan traditionele bedden. Anderen zullen op zoek gaan naar materialen waar moeilijk op te kauwen is, zoals metalen elementen. Het is waar dat metaal nog steeds krassen kan vertonen, maar de relatieve hardheid van het materiaal maakt het sterker dan de tanden van welke hond dan ook. Uw idee van een onverwoestbaar hondenbed kan dus anders zijn dan dat van een vriend of zelfs een buur.
Maar, over het algemeen, is dit het punt. Als een hondenmatras of -bed bepaalde eigenschappen heeft waardoor het de tand des tijds en het kauwgedrag van uw hond kan doorstaan, dan kan het met recht als een duurzaam hondenbed worden geclassificeerd.
Onverwoestbare Hondenbedden

Soorten Onverwoestbare Hondenbedden

Kauw-vaste hondenbedden

Deze bedden zijn ontworpen voor agressieve kauwers; ze zijn gemaakt van stevige en duurzame materialen zoals metalen frames die niet echt comfort spellen. Deze bedden zorgen ervoor dat de bedbekleding sterk genoeg is om fervente kauwers ervan te weerhouden in het bed te bijten.

Verhoogde hondenbedden

Verhoogde hondenbedden zijn ontworpen om uw hond van de grond te houden, op een vlak, dun maar comfortabel platform met verstevigde randen. Het materiaal is gemaakt om een goede ventilatie te bieden en honden te ontmoedigen hun tanden in het taaie materiaal te zetten.

Kauw Resistent Hondenbed

Deze bedden zijn in principe ontworpen om de mogelijkheden van kauwen sterk te verminderen. Ze zijn gemaakt om meer comfortabel, met genoeg vulling voor weelderig gemak. Echter, ze maken gebruik van middelen zoals goed afgewerkt naden, verborgen randen en dergelijke om te voorkomen dat huisdieren van het vernietigen van het materiaal.
Misschien vindt u onze gids over hondentrappen voor bed ook leuk.

Welke honden hebben een onverwoestbaar hondenbed nodig?

Zoals je misschien al geraden hebt, als je een hond hebt die een machtige kauwer is of zelfs een hond met overgewicht, wil je misschien een duurzamer bed voor hem kopen. Puppy’s zijn hardnekkig als het op kauwen aankomt, dus is het vaak een goed idee om een matras te kopen dat voldoende steviger is dan de meeste andere. Als u uw puppy’s hebt kunnen trainen om hun kauwneigingen te bedwingen, kunt u terugkeren naar een standaard hondenmatras als ze volwassen zijn. Als hun kauwneigingen echter destructief worden, dan moet u overwegen een echt duurzaam en sterk hondenbed aan te schaffen. Hetzelfde geldt voor honden met overgewicht. Het lichaamsgewicht kan de vulling van deze matrassen gemakkelijk samendrukken. Als u dus niet iets duurzamers koopt, zult u over een periode van een paar jaar meerdere matrassen moeten kopen.

Dingen om te overwegen voordat u een duurzaam hondenbed koopt

Het kiezen van het juiste bed voor uw hond is eenvoudig. Echter, om te bepalen of u echt een onverwoestbaar hondenbed nodig heeft of niet, kunt u het volgende overwegen.

Kauwgedrag van uw huisdier

Zoals we al zeiden, is het kauwgedrag van uw hond een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Als u een echt agressieve kauwer in huis heeft, dan is het een must dat u alleen de stevigste en meest duurzame soorten hondenbedden aanschaft. Uw beste optie zal zijn om verhoogde of verhoogde honden bedden te krijgen als deze komen meestal met metalen frames, hoewel het niet ongewoon om anderen te zien met behulp van andere materialen, zoals PVC.
Aangezien het slaapplatform slechts een paneel van stof omvat, dan is er echt niet veel om op te kauwen, behalve misschien de poten en het frame van het hondenbed. Door de aard van de materialen van het frame, zal het bijna onmogelijk zijn om het volledig te vernielen; tenzij, natuurlijk, je een frame hebt dat gemaakt is van karton, wat we nog niet gezien hebben.
Als u een matige kauwer heeft, dan zijn hondenbedden die gemaakt zijn van bepaalde duurzame materialen zoals ballistisch nylon en canvas uw keuze. Deze materialen kunnen u de gemoedsrust geven dat uw hondenbed niet snel aan flarden zal worden geschoten.
Als uw hond een passieve kauwer is, verheugt u zich dan, want er is werkelijk geen enkel gewoon hondenbed dat niet geschikt is voor uw hond.

De trainbaarheid van uw hond

We moesten dit als een belangrijke overweging opnemen omdat we het in wezen hebben over het kauwgedrag van uw hond. Als uw hond trainbaar is, dan raden we u aan om eerst het kauwgedrag aan te pakken met een verstandige training. Daarna kunt u gaan nadenken over de aanschaf van een gewoon hondenmatras. Als uw hond echter niet het ras is dat naar u luistert of erg koppig is, dan is een onverwoestbaar hondenbed nodig.

Algemene constructie

Als u een hondenmatras aanschaft, gaat er niets boven het dubbel stikken van de naden. Dit geeft u een betere duurzaamheid dan enkel gestikte producten. Ook moet u misschien rekening houden met de dikte en het type schuimvulling, want er zijn er die van dun materiaal zijn gemaakt. U kunt het beste kiezen voor producten die gecertificeerd zijn als zeer duurzaam. Als u een kinderbed koopt, moet u misschien rekening houden met de verbindingen. Bovendien, als het frame moet worden gemonteerd, dan moet de integriteit van de structuur worden gehandhaafd door een mechanisme. Zo niet, dan kunt u uw huisdier verwonden als het frame het begeeft onder het gewicht van uw hond.

Kosten van het juiste hondenbed

In onze lijst hebben we hondenbedden opgenomen die variëren van een paar tientjes tot een paar honderd euro. Uw keuze hangt eigenlijk af van hoeveel u bereid bent uit te geven aan een hondenbed.
Bekijk onze ultieme gids over hondenbedden voor kleine honden.

Beste materialen om te zoeken in een duurzaam hondenbed

We hebben het gehad over duurzame hondenbedden. We weten wat u in gedachten heeft – de materialen die het beste bij deze beschrijving passen. Daarom geven we u 3 van de meest voorkomende materialen die worden gebruikt in ofwel slaappanelen in verhoogde hondenbedjes of buitenbekleding van conventionele hondenmatrassen.

Ballistisch nylon: Dit is het beste materiaal als het gaat om het kauwvrij maken van uw matras. Honden kauwen niet graag op nylon, misschien omdat het ‘glad’ is. En zelfs als uw hond wel op nylon kauwt, is de stof zo sterk dat uw hond er jaren over zal doen om er een deuk in te maken.
Canvas: De meeste honden zijn ook afkerig van het kauwen op canvas. We weten niet precies waarom, maar al onze honden kauwen gewoon niet graag op dit soort materialen. Hoewel het niet zo sterk is als ballistisch nylon, is alleen al het feit dat uw hond niet op canvas zal kauwen genoeg om het als een duurzaam hondenmatras aan te merken.
Denim: Tenzij je je pooch een denim speeltje hebt gegeven toen het nog een puppy was, is de kans groot dat een hondenbed van denim vele jaren zal overleven, aangezien je pooch niet aan dit materiaal zal knagen. Het is echter structureel zwakker dan ballistisch nylon en canvas. Maar aangezien de meeste honden niet echt dol zijn op het kauwen op denim, zou dit de levensduur van uw denim hondenbed moeten verlengen.

Als u een hond heeft die niet echt op dingen kauwt, dan hoeft u uw hond alleen maar een gewone hondenmatras te geven. Echter, als je een machtige kauwer in het huishouden hebt, moeten deze onverwoestbare hondenbedden die we hier hebben uitgelicht je helpen de beste te kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.