Hondenpoten zijn veel kwetsbaarder dan veel baasjes zich realiseren. Natuurlijk zijn ze steviger dan onze voeten, maar ze moeten nog steeds beschermd worden tegen de elementen en oncomfortabele oppervlakken zoals ijs en zout, grind, gebroken glas, en verzengend heet asfalt. Daarom zijn hondenlaarsjes een must-have accessoire voor alle hondenbezitters. Door een beschermende laag aan te brengen tussen de pootkussentjes van uw huisdier en de weg, beschermen hondenschoenen de pootjes van uw pup niet alleen tegen scherpe en irriterende voorwerpen, maar zorgen ze er ook voor dat hij zich comfortabeler voelt in extreme weersomstandigheden. Maar het vinden van de juiste hondenschoenen is geen gemakkelijke taak; met zoveel verschillende modellen op de markt, kan het kiezen van de beste voor uw huisdier een uitdaging zijn. Om u te helpen bij uw keuze, hebben we deze uitgebreide koopgids samengesteld waarin we alles behandelen wat u moet weten over hondenschoeisel, inclusief hoe u het juiste model voor uw pup kiest.

hondenlaars

 Gebruik en voordelen van hondenlaarzen

 Hoewel onze viervoetige metgezellen dikke en bekwame voeten hebben, zijn er situaties waarin ze bescherming nodig hebben tegen de elementen en gevaarlijk terrein. Zo kunnen koude sneeuw en ijs, gloeiend heet asfalt en scherpe stenen te veel zijn voor de voetzolen van sommige honden. Soms hebben zelfs binnenhonden overschoenen nodig: honden met gewonde poten die hulp nodig hebben om het verband op zijn plaats te houden, maar ook oudere honden met mobiliteitsproblemen en artritis die anders kunnen uitglijden op tegelvloeren; allemaal kunnen ze echt baat hebben bij het dragen van schoentjes. En dan zijn er nog redenen van ijdelheid – er is niets mis mee als uw hond er stijlvol en cool uit wil zien!

 

 Bescherming tegen extreme temperaturen 

 

 Temperatuurextremen kunnen een echte zorg zijn voor honden. Een ongewoon warme zomerdag leidt vaak tot gloeiend heet plaveisel, wat te veel kan zijn voor de voetzolen van uw pup, vooral als het een huisdier is dat binnenshuis leeft. Hondenlaarzen beschermen de poten door een laag aan te brengen tussen de onaangenaam warme of koude bestrating en de voetzolen van uw huisdier, en ze zo te beschermen tegen extreme temperaturen.

 

 Bescherming voor gewonde voeten 

 

 Als uw trouwe viervoeter een verwonding oploopt aan zijn of haar voet(en), moet u uw best doen om de betreffende poot(ten) te beschermen tegen verdere verwondingen. Vaak zal er een verband om de wond zitten, dus u moet voorkomen dat het losraakt door het krabben of kauwen van uw huisdier. Dit is belangrijk omdat het verband en de medicatie eronder het genezingsproces kunnen versnellen. In sommige gevallen kunnen de hondenlaarzen worden geleverd met extra vulling om nog meer schokabsorptie te bieden. Dit helpt de verergering van het bestaande letsel te beperken.

 

 Bescherming tegen ruw en ruw terrein 

 

 Slofjes kunnen helpen om de voeten van uw huisdier te beschermen tegen ruwe of scherpe voorwerpen op bepaalde terreinen, zoals stenen, grind, glasscherven en dergelijke. Wandelen op het strand kan bijzonder verontrustend zijn door gebroken schelpen of extreem heet zand. Wandelen in het bos kan ook riskant zijn door scherpe rotsen, scherpe twijgen en andere ruwe brokstukken. Met een paar leuke hondenschoenen aan de pootjes van uw pup, beschermt u ze tegen alle ongemakkelijke en ruwe terreinen.

 

 Bescherming tegen gladde vloeren + bescherming voor de vloeren 

 

 Hardhouten vloeren en keramische tegels kunnen er fantastisch uitzien in uw huis, maar ze kunnen ook een nachtmerrie zijn voor uw pup. Dit geldt dubbel voor honden met mobiliteitsproblemen, gewrichtspijn en artritis, die het zich niet kunnen veroorloven hun voeten nog meer te verwonden door uit te glijden en te glijden over gladde vloeren. Door schoenen aan hun gladde poten te doen, voorkomt u verdere verwondingen en beschermt u uw vloer tegen krassen. Met slofjes aan de voeten van uw huisdier kunt u zich ook beter op uw gemak voelen over de integriteit en veiligheid van uw banken, sofa’s en beddengoed, omdat ze deze kunnen beschermen tegen krassen.

 

 Minder schoonmaken van de poten van uw huisdier 

 

 Als u en uw harige vriend graag in de regen wandelen, kent u de rommel die vieze plassen water op straat kunnen veroorzaken: modder en vuil over de poten van uw pup, en als gevolg daarvan, uw schone vloeren en meubels. Hondenlaarzen beschermen de poten en helpen ze schoner en netter te houden, wat geweldig nieuws is voor zowel u als uw appartement. Door een paar beschermende hondenschoenen aan de voeten van uw pup te doen, bent u minder tijd kwijt aan het schoonmaken van hun poten, en ook van uw huis; het is een win-win situatie!

 

 Verbeterde uitstraling en stijl 

 

 Honden die laarzen dragen zien er schattig uit, vooral als hun schoeisel is aangepast aan hun totale uitdossing. Schoenen voor huisdieren zijn een fantastische manier om het uiterlijk van uw hond te verbeteren, en laten we eerlijk zijn, ook een geweldige manier om uw eigen stijl op te krikken!

 

 Hoe meet en kies je de juiste schoenen voor huisdieren

 Een van de belangrijkste dingen die je moet doen voordat je een paar hondenlaarzen aanschaft, is ervoor zorgen dat je de juiste maat hebt. Hier zijn vijf eenvoudig te volgen stappen die ervoor zorgen dat je de juiste maat voor de voeten van je hond krijgt.

 

 Pak een leeg vel papier en laat je hond zijn poot erop zetten.

 Probeer de andere poot op te tillen, zodat het gewicht van uw hond verschuift naar de poot die op het papier staat. Dit is om ervoor te zorgen dat de poot stevig op het papier staat.

 Pak een potlood en teken een omtrek van de poot van uw hond, zorg ervoor dat u de figuur nauwkeurig tekent. U kunt ook een lijn trekken die de meest linkse rand van de poot markeert en een andere lijn op de meest rechtse rand. Dit is de breedte van de poot. Voor de lengte van de poot moet u een lijn trekken ter hoogte van het uiteinde van de langste nagel van de poot en een andere ter hoogte van de achterkant van de poot.

 Neem de maten van zowel de breedte als de lengte van de poot op met behulp van een liniaal. U kunt het meten in inches of zelfs in centimeters.

 Zodra u de metingen hebt gedaan, moet u de voetafmetingen van uw huisdier vergelijken met de maattabel van de hondenschoenen die u van plan bent te kopen. Zorg ervoor dat u de metingen niet veralgemeend, omdat verschillende merken vaak hun eigen maattabel hebben. Dat betekent dat een kleine maat van het ene merk door een ander merk als medium maat kan worden beschouwd, en vice versa.

 

 Bovendien is het prima om een kwart inch extra toe te voegen aan de maten, omdat u niet wilt dat de voeten van uw hond echt strak zitten.

 Hoe doe je hondenschoenen aan?

 Het eerste keer aantrekken van hondenschoentjes bij uw pup is waarschijnlijk niet eenvoudig, maar als u de tijd neemt en uw hond aanmoedigt om ze te dragen met traktaties en positieve versterking, zullen ze binnen de kortste keren schoenen dragen. Hier zijn eenvoudig toe te passen stappen die het hele proces een beetje makkelijker kunnen maken voor zowel u als uw viervoetige metgezel.

 

 Voordat u begint, zorg ervoor dat uw hondje staat. Zo kan hij zijn pootje in de bootie zetten en plat op de grond leggen, zodat u kunt zien of de schoen echt goed om zijn pootje past.

 Open de bovenkant van de overschoen volledig. Als er riempjes zijn, zorg er dan voor dat deze verwijderd of losgemaakt zijn.

 Steek voorzichtig de poot van uw huisdier door de opening. Gebruik uw vinger om de poot erdoor te helpen glijden.

 Til de andere poot op, zodat het gewicht van uw hond verschuift naar de poot waar u de bootie omdoet. Dit helpt ook bij de juiste plaatsing van de pootjes.

 Haal uw vinger door de laars om te controleren of de voet goed zit, vooral aan de voorkant van de laars.

 Laat uw hond staan en probeer de plaatsing van de voet in de laars te beoordelen. U kunt lichtjes in het teengedeelte van de overschoen knijpen.

 Zodra u er zeker van bent dat de voet op de juiste plaats zit, kunt u de andere poot laten zakken en de opening met de riem vastmaken.

 Stop overtollig bont dat buiten de bootie uitsteekt weg. Zo ziet het er netter uit en kunnen vuil en afval zich niet aan het overtollige haar vasthechten.

 Sluit de overschoen en doe de andere drie schoenen op dezelfde manier aan.

 

 Tips om uw hond te laten wennen aan het dragen van hondenlaarzen

 Het is één ding om uw hond hondenlaarzen aan te doen. Het is iets anders om hem te laten wennen aan het dragen van zijn schoenen. Hier volgen enkele tips om uw hond te laten wennen aan het dragen van hun nieuwe schoeisel.

 

 Train uw hond 

 

 Zoals bij alles wat nieuw is, is het noodzakelijk om uw hond te laten wennen aan het dragen van de schoentjes. U kunt niet van uw hond verwachten dat hij de eerste keer dat u hem de nieuwe schoenen aantrekt al geniet van een wandeling met de schoenen aan. Geduld is een deugd die alle verantwoordelijke hondeneigenaren moeten oefenen, dus wees bereid om uw huisdier langzaam, stap voor stap, te trainen. 

 

 Begin met soepele, dunnere laarzen 

 

 In plaats van te kiezen voor de dikste, meest duurzame laarzen die er zijn, begin je met dunnere en meer flexibele hondenschoenen. Deze bieden misschien niet de maximale bescherming, maar ze zijn een goed begin om uw huisdier echt vertrouwd te maken met de bootie omdat ze comfortabeler zijn dan hun dikkere tegenhangers. Later, als uw pup al gewend is aan het dragen van hun schoeisel, kunt u desgewenst overschakelen op dikkere en stevigere booties.

 

 Begin met de twee voorpoten 

 

 Een van de handige tips die we hebben gevonden, is om het schoeisel alleen aan de voorpoten aan te trekken en de achterkant helemaal bloot te laten. Dit is om honden langzaam te laten wennen aan het gevoel dat hun voeten niet in direct contact staan met de grond.

 

 Vergeet positieve bekrachtiging niet 

 

 Uw hond prijzen en trakteren kan een lange weg afleggen om het hem comfortabel te maken in zijn schoenen. De meeste honden vinden het namelijk heerlijk om hun ouders een plezier te doen. En als ze jouw complimentjes of traktaties kunnen associëren met het dragen van de schoenen, dan zullen ze je maar al te graag gehoorzamen.

 

 Doe mee aan de favoriete activiteit van je huisdier 

 

 Dit is vergelijkbaar met het gebruik van positieve bekrachtiging. Door activiteiten te ondernemen waar je hond het meest van houdt terwijl hij zijn schoentjes draagt, versterk je het idee dat schoeisel gelijk staat aan leuke en bevredigende activiteiten.

 

 Volharding is de sleutel 

 

 Veel honden zijn geen fan van het dragen van hondenschoenen, althans niet in het begin. Om uw huisdier te laten wennen aan hun nieuwe schoeisel, is het belangrijk om geduld en doorzettingsvermogen te oefenen: geef niet op als uw pup de eerste paar keer protesteert! Wees volhardend en trek de nieuwe schoenen elke keer aan als u gaat wandelen. Na verloop van tijd zullen ze aan hun schoeisel wennen en er misschien zelfs naar uitkijken om ze te dragen, omdat ze ze zullen associëren met het verkennen van de wereld.

 Hoewel onze viervoeters stevige voeten hebben, zijn er momenten waarop ze extra bescherming kunnen gebruiken tegen extreme temperaturen en ruw terrein. Dit is waar hondenschoenen kunnen helpen – ze beschermen de poten van uw pup, evenals uw vloeren en meubels, waardoor ze must-have accessoires zijn voor alle huisdierouders.

Leave a Reply

Your email address will not be published.