Voor huisdier ouders op zoek naar manieren om hun honden bezig te houden, vermaken en mentaal gestimuleerd voor langere perioden, puzzelspeelgoed zijn must-have honden accessoires. Hoewel meestal eenvoudig van concept en ontwerp, zijn deze speeltjes een perfecte vorm van vermaak omdat ze meerdere vliegen in een klap slaan: verveling, over-eten en slikken, destructief kauwen, depressie en eenzaamheid. Maar het vinden van de juiste interactieve puzzel voor uw pup is geen gemakkelijke taak. Elke hond is uniek, en heeft dus ook ander speelgoed nodig – speelgoed dat speciaal gemaakt is voor hun specifieke behoeften en voorkeuren. Gelukkig bent u hier op de juiste plek! Hier praten we over alles wat te maken heeft met effectief en duurzaam puzzelspeelgoed, inclusief hoe u het juiste speelgoed voor uw trouwe viervoeter kunt vinden.

hondenpuzzel

 

 Waarom houden honden van puzzelspeelgoed?

 Wilde honden moeten op jacht naar voedsel zodat zij en hun roedel kunnen overleven. Normaal gesproken leggen ze grote afstanden af op zoek naar hun volgende maaltijd en zijn ze het grootste deel van hun tijd druk bezig met het zoeken naar prooi. Door de generaties heen is dit aangeboren vermogen om de geur van ‘voedsel’ of, in dit geval, prooi te onderscheiden, volledig ingebakken in de genetische samenstelling van de hond. En onze huishonden zijn niet anders. Ja, ze houden onvoorwaardelijk van ons, zijn goed opgevoed en absoluut geweldig, maar ze dragen nog steeds ditzelfde zoek-en-jaag instinct in zich.

 En dit is waar hun liefde voor puzzelspeelgoed vandaan komt. Door voedsel te gebruiken als een middel om het natuurlijke roofinstinct van honden ‘wakker’ te maken, windt puzzelspeelgoed onze pups mateloos op. Als ze de geur van brokjes of lekkers in het speelgoed ruiken, zullen ze er alles aan doen om het te pakken te krijgen. En dat is nou net een deel van het plezier! De meeste van deze puzzels zijn ook fantastisch om op te kauwen, waardoor ze ideaal zijn voor hardnekkige kauwers, maar ook voor puppies die tandjes krijgen. Door eindeloos plezier en opwinding te bieden, zijn veel van deze puzzels ook een goede remedie tegen eenzaamheid.

 Voordelen van hondenspeelgoed

 Als u geïnteresseerd bent in het geven van een speelgoed puzzel aan uw hond, maar u bent er gewoon niet van overtuigd of ze meetbare of zelfs waarneembare voordelen opleveren, dan willen wij graag met u delen wat veel hondeneigenaren en deskundigen de meest dwingende redenen vinden waarom u een geschikte speelgoed puzzel aan uw hond moet geven.

 

 Zorgt voor mentale stimulatie

 

 Lichaamsbeweging is van het grootste belang voor de gezondheid en het welzijn van alle honden. Maar net zo belangrijk is lichaamsbeweging voor de hersenen. Terwijl ons idee van lichaamsbeweging het ritmisch samentrekken en ontspannen van spieren inhoudt, vereist geestelijke oefening het efficiënt vuren van verschillende zenuwcellen in de hersenen. Hoe meer neuronen worden geactiveerd voor een bepaalde taak, hoe beter, en dit geldt zowel voor mensen als voor honden. Het gebruik van hondenpuzzels kan de hersenontwikkeling van puppy’s verbeteren en de cognitieve functie van volwassen honden stimuleren, omdat ze voor voldoende mentale stimulatie zorgen.

 

 Een meer praktische benadering van gewichtsbeheersing 

 

 Het gebruik van traktatie- of voedselverstrekkend puzzelspeelgoed is een geweldige manier om uw pup minder, maar ook langzamer te laten eten. Aangezien er voedsel in de puzzel zit, dat zo ontworpen is dat het langzaam of met mate vrijkomt op elk moment dat er gespeeld wordt, pakt u in wezen snelle eters en overeters aan. Door uw hond te laten werken voor zijn voedsel, kunt u zijn voedselinname beperken of zelfs zijn opname en vertering van voedsel vertragen, zodat abnormale bloedsuikerpieken kunnen worden vermeden. Dit kan leiden tot een verstandiger gewichtsbeheersingsprogramma voor uw hond.

 

 Biedt een leuke manier om te bewegen 

 

 Het idee achter een speelgoedpuzzel is dat uw hond moet werken om het voer of de traktatie erin te krijgen. U kunt het apparaat gooien en uw hond zal er achteraan rennen, laat het stuiteren en ze zullen mee huppelen. U kunt uw pup zelfs alleen laten met hun speeltje en ze zullen gegarandeerd duwen, kauwen, slaan en rennen om de traktatie te krijgen. Het is een leuke manier om uw huisdier te laten bewegen zonder dat u er veel moeite voor hoeft te doen.

 

 Vermindert verveling 

 

 Hoe lang kunt u blijven zitten en helemaal niets doen – niet sms’en, niet inloggen op uw social media-account, geen streaming video’s bekijken, niet naar muziek luisteren? Kunt u het 10 minuten volhouden? Misschien 20 of 30? Een paar uur? De kans is groot dat u na een korte tijd op zoek bent naar iets om te doen. Stel u nu eens voor dat u uw hond elke dag zo’n 8 tot 10 uur alleen laat (als u tenminste werkt). Zelfs de meest luie hond zal zich na een paar uur gaan vervelen! Door uw hond speeltjes te geven terwijl u weg bent, kunt u hun verveling tegengaan en gevoelens van eenzaamheid verminderen.

 

 Puzzelspeelgoed voorkomt angst bij honden 

 

 Over eenzaamheid gesproken, veel honden hebben verlatingsangst als ze voor langere tijd alleen gelaten worden. En een luie geest kan de gevoelens van angst en stress alleen maar verergeren. Als u uw pup een leuk speeltje geeft om hem bezig te houden, kan dat helpen om angst te voorkomen of in ieder geval te verminderen.

 

 Kan helpen bij het vertragen van de ontwikkeling van hondendementie 

 

 Er is een nogal controversieel voordeel aan het gebruik van hondenspeelgoed – het voorkomen van dementie en het vertragen van de progressie van de ziekte. Dit is echter zeer aannemelijk vanwege het feit dat hoe groter de hoeveelheid mentale stimulatie, hoe kleiner het risico op de ontwikkeling van verschillende hersenproblemen, waaronder ziekten zoals dementie. De logica achter deze bewering is als volgt: hoe meer hersencellen actief zijn, hoe beter de overdracht van elektrische signalen is, en omdat deze neuronen efficiënt worden gebruikt, ondergaan ze geen degeneratieve veranderingen. In ieder geval, door uw hond puzzels te geven, vertraagt u de symptomen van vergeetachtigheid.

 Hoe leert u uw hond om puzzelspeelgoed te gebruiken

 Nu we de noodzaak van speelgoedpuzzels en de vele voordelen ervan begrijpen, is het tijd om te bespreken hoe u uw hond kunt leren zijn eigen speelgoedpuzzel te gebruiken.

 

 Introduceer het speelgoed langzaam

 

 Zoals bij elke hondentraining, is het noodzakelijk om uw hond echt vertrouwd te maken met de puzzel voordat hij hem gaat gebruiken. Gewoon het speeltje toevoegen aan hun verzameling is een goed begin. Laat ze eraan snuffelen en likken en let goed op hoe ze zich gedragen rond het nieuwe speeltje.

 

 Ontwikkel het vertrouwen van uw hond in het speelgoed 

 

 Zodra uw hondenvriend gewend is geraakt aan de aanwezigheid van de gadget, kunt u beginnen met het introduceren van traktaties in het apparaat. U kunt altijd beginnen met kleinere porties van hun favoriete hondensnoepje en zo verder werken.

 

 Toon uw hond hoe het speelgoed te gebruiken

 

 Soms moet u uw hond laten zien hoe hij de puzzel moet gebruiken om bij het voer of de traktatie te komen. U kunt bijvoorbeeld met het speeltje ‘slaan’ of vegen in het bijzijn van uw hond om te laten zien hoe het werkt. Als u een hond heeft die al weet hoe hij de puzzel moet gebruiken, kunt u uw onervaren pup meenemen om te kijken en te leren.

 

 Kies het juiste puzzelspeelgoed dat uw hond in staat stelt te slagen 

 

 Wat u ook doet, het is noodzakelijk om een puzzel te kiezen die relatief gemakkelijk tot matig gemakkelijk te gebruiken is. U kunt speelgoed kiezen dat grotere gaten heeft, zodat traktaties er gemakkelijk in gaan. Naarmate het vertrouwen van uw hond groeit, zult u hem meer uitdagende puzzels moeten geven, zoals die met schuifdeuren en dergelijke.

 

 Hoe kiest u de juiste voedselpuzzels en speeltjes voor uw hond

 Het kiezen van de juiste voedselpuzzels en speeltjes voor uw hond is van cruciaal belang omdat u wilt dat uw hond alle voordelen plukt die het speeltje (de speeltjes) met zich meebrengt. Hier zijn een paar dingen die u moet overwegen bij het kopen van puzzels voor uw hondenvriend.

 

 Grootte

 

 Je moet echt rekening houden met de grootte van de gadget die je wilt kopen. Je hond moet er zijn bek in kunnen steken zonder het risico te lopen dat hij een onderdeel inslikt en zich verslikt. Geef geen kleine puzzel aan een hond van een groot ras, want dan kan hij delen van het speeltje inslikken of eraf kauwen en erin stikken. Neem ook niet iets dat te groot is, want dat kan heel frustrerend en pijnlijk zijn voor uw hond als hij zijn bek zo ver mogelijk open moet doen om op het speeltje te kauwen.

 

 Duurzaamheid 

 

 Als u een machtige kauwer in uw huishouden heeft, dan heeft u een speeltje nodig dat gemaakt is van ultra-duurzame, praktisch onverwoestbare materialen. Als uw hondje een zachte beet heeft, dan is een speeltje met een zachtere constructie heel verstandig.

 

 Moeilijkheidsgraad 

 

 Als uw pup voor het eerst puzzelspeeltjes gebruikt, is het een goed idee om iets te kopen dat relatief gemakkelijk te gebruiken is. U wilt immers dat uw pup vroeg of laat slaagt voor zijn traktatie, omdat hij zich dan zelfverzekerd en blij voelt. Als uw hond echter al jaren puzzels gebruikt, kunt u overwegen een complexer apparaat aan te schaffen dat hem echt laat werken voor zijn eten. U wilt tenslotte dat het speelgoed zowel fysiek als mentaal een uitdaging vormt en bovendien amusant is.

 Of u nu een puppy, een volwassen hond of een oudere hond heeft, een leuke speelgoedpuzzel zal ze zeker gelukkiger en gezonder maken, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is gewoon een kwestie van het juiste speeltje kiezen voor de specifieke behoeften en voorkeuren van uw pup. We raden aan om ten minste twee verschillende puzzels aan te schaffen, want dit zorgt voor veel afwisseling en vermaak voor elke hond.

Leave a Reply

Your email address will not be published.